14 / 05 / 2024

Başbakan Erdoğan: "Rize'yi Erzurum'a bağlayacağız"

Başbakan Erdoğan:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, yapılan yatırımların 425 milyon liraya ulaştığını ve inşaat çalışmaları devam eden Ovit Tüneli ile Rize'nin Erzurum'a bağlanacağını açıkladı...




Başbakan Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.


Rize ve ilçelerinde yapımı tamamlanan eğitim, sağlık, spor tesisleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının yapımı tamamlanan yatırımlarını resmi olarak hizmete açtıklarını dile getiren Erdoğan, Rize'ye kazandırılan ve açılışı yapılan tüm hizmetlerin bedelinin eski rakamla 60 trilyon liraya mal olduğunu söyledi.


Erdoğan, bir yıl önce 12 Kasım'da Rize'de yaptıkları toplu açılış töreninde ve Mayıs 2012 tarihinde yaptıkları toplu açılışlarda da Rize'ye 425 milyon lira, yaklaşık yarım milyar tutarında hizmet ve projeler kazandırdıklarını anımsatarak, "Türkiye'nin ve Rize'nin 130 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin temelini attık, şu anda tünel ilerliyor, çalışmalar hızla devam ediyor. Allah nasip ederse Aralık 2015 veya 2016'nın başında tüneli inşallah açacağız. Rize'yi Erzurum'a bağlayacağız" diye konuştu.


Ovit Tüneli ile Ovit Geçişi'nde ulaşımın yaz-kış devam edeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Yolları açan iktidar, AK Parti iktidarıdır. Çünkü biz 'yol medeniyettir' diyerek yola çıktık, tıkanan yolları biz açtık, şu Karadeniz sahilinde 12 tüneli bitirdik ve Arvelit dağını bypass etik, artık kazaların olmadığı bir Karadeniz sahil yolunu 4 yılda yüzde 70'ini tamamlayarak bu hale getirdi, böylece yüzde 100 bitmiş vaziyette. Rize'yi kalkındırmak, büyütmek, on yıllar boyunca ihmal edilmiş ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim ömür verdiği müddetçe, güç kuvvet nasip ettiği müddetçe Rize için Türkiye ve insanlık için çalışmaya gayret sarf etmeye, ter dökmeye devam edeceğiz.


İnsanların mensubu oldukları, aidiyetini hissettikleri şehirlere karşı vefa borçları vardır. Babalarının, annelerinin doğdukları, büyüdükleri şehirlere, akrabalarının, dostlarının, kardeşlerinin şehirlerine karşı vefa borçları vardır. Hele hele sorumluluk mevkiinde olanların ülkelerine, milletine karşı vefa borçları vardır. Bizim de baba ocağımız, ana ocağımız Rize'ye karşı vefa borcumuz var. Biz, baba ocağımız, ana ocağımız Rize'ye karşı sadece maddi anlamda değil, manevi anlamda da vefa borcumuzu ödemenin gayreti içerisindeyiz."



Geri Dön