23 / 07 / 2024

rize arvelit dağı

rize arvelit dağı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, yapılan yatırımların 425 milyon liraya ulaştığını ve inşaat çalışmaları devam eden Ovit Tüneli ile Rize'nin Erzurum'a bağlanacağını açıkladı...

TOKİ Rize Çayeli projesi 13 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Rize'de 36 konut inşa edecek. TOKİ Rize projesinin ihalesi 13 Kasım'da yapılacak.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

TOKİ, Rize Güneysu’da 350 adet konut inşa edecek!

TOKİ'nin Rize’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Rize Güneysu projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Rize Güneysu 2022 sosyal konut projesi...

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM'de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı

Türkiye'de 1 milyon aile çay tarımından geçiniyor. Artvin, Rize, Trabzon’da 200 bin 781 hektar alanda çay üretimi yapılıyor. Çiftçiler bu sene yaş çay fiyatının en az 9 lira olmasını bekliyor. Geçen yıl fiyat destekleme ödemesiyle birlikte 4 lira olmuştu.

Çiftçiye gübre yerine mermer tozu satan TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu'ndan pes dedirten açıklama: Bu da bir gübre

Rize'de çay üreticilerine ucuz gübre diyerek satış yapılacağı duyuruldu. Çiftçiler ucuz gübreden satın alabilmek için kuyruk oldu. Gübrenin mermer tozu olduğu ortaya çıkınca 'kıyamet koptu' Çiftçiye mermer tozu satmaya çalışan Mustafa Sarıoğlu, 'O da bir gübre' diyerek kendini savundu.

Rize İyidere Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Rize İyidere Millet Bahçesi projesinin ihalesini 25 Mart 2022 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Rize'de sel sonrası 47 bina yıkıldı!

Rize ve Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrası kentlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Rize'de 47 bina yıkılırken 100'e yakın ev de ağır hasar aldı.

TOKİ Rize 143 konut ihalesi bugün!

Rize İli Güneysu İlçesi Küçükcami Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 143 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Rize 143 konut ihalesi yarın!

Rize İli Güneysu İlçesi Küçükcami Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 143 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Rize 207 dükkan ihalesi bugün!

Rize İli, Merkez İlçesi, Çiftekavak Mahallesi Sanayi Alanı Projesi 207 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Rize 207 dükkan ihalesi yarın!

Rize İli, Merkez İlçesi, Çiftekavak Mahallesi Sanayi Alanı Projesi 207 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

rize arvelit dağı Haberi

rize arvelit dağı


Başbakan Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.


Rize ve ilçelerinde yapımı tamamlanan eğitim, sağlık, spor tesisleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının yapımı tamamlanan yatırımlarını resmi olarak hizmete açtıklarını dile getiren Erdoğan, Rize'ye kazandırılan ve açılışı yapılan tüm hizmetlerin bedelinin eski rakamla 60 trilyon liraya mal olduğunu söyledi.


Erdoğan, bir yıl önce 12 Kasım'da Rize'de yaptıkları toplu açılış töreninde ve Mayıs 2012 tarihinde yaptıkları toplu açılışlarda da Rize'ye 425 milyon lira, yaklaşık yarım milyar tutarında hizmet ve projeler kazandırdıklarını anımsatarak, "Türkiye'nin ve Rize'nin 130 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin temelini attık, şu anda tünel ilerliyor, çalışmalar hızla devam ediyor. Allah nasip ederse Aralık 2015 veya 2016'nın başında tüneli inşallah açacağız. Rize'yi Erzurum'a bağlayacağız" diye konuştu.


Ovit Tüneli...