28 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Samsun Uluslararası Lojistik Merkezi Tekkeköy'de kurulacak!

Başbakan Erdoğan: Samsun Uluslararası Lojistik Merkezi Tekkeköy'de kurulacak!

Samsun'a yapılan ve yapılacak yatırımları anlatan Başbakan Erdoğan, 12 yılda şehre, ulaştırma ve haberleşme, toplu konut, orman ve su işleri, gıda, tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık gibi alanlarda 12,5 milyar liralık destek ve yatırım yapıldı...




Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan Samsun'un en basit meselesinden en büyük projesine kadar her derdi yine benim derdim olacak, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz o makamları istirahat makamları olarak görmüyoruz. Sorumluluk mesuliyet makamları olarak gördük. Böyle görüyoruz, böyle göreceğiz. Türkiye'yi inşallah şaha kaldırmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi çok daha büyüteceğiz."


Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru hızla yol aldığını dile getiren Erdoğan, ihracat hedeflerinin çekirdeğini oluşturacak projeyi Samsun'da hayata geçireceklerini söyledi.


Samsun'da yapılacak Uluslararası Lojistik Merkezi için Bakanlar Kurulu kararını çıkardıklarını aktaran Erdoğan, merkezin, Tekkeköy ilçesi sınırları içerisinde yapılacağını, altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.


Projenin takipçisi olacağını belirten Erdoğan, bu uluslararası lojistik merkezle Samsun'un ülkenin kuzey-güney, doğu-batı eksenlerinde oluşacak uluslararası yük koridorlarında başlangıç noktası olacağını kaydetti.


Samsun'a yapılan ve yapılacak yatırımları  anlatan Başbakan Erdoğan, 12 yılda şehre, ulaştırma ve haberleşme, toplu konut, orman ve su işleri, gıda, tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık gibi alanlarda 12,5 milyar liralık destek ve yatırım yaptıklarını anlattı.


Samsun'a 107 trilyon maliyetle yapılan 34 bin seyirci kapasiteli stadyumun yüzde 35'inin bitirildiğini, gelecek yıl stadın tamamlanacağını da ifade eden Erdoğan, "Ben de Samsun'a diyorum ki bak önümüzdeki yıl çıkacaksınız. Sahada çıkıp ben koşacak değilim orada da siz koşacaksınız, işi bitireceksiniz" dedi.


AA


Geri Dön