28 / 04 / 2024

Basın Ekspres Yolu, yeni Maslak oldu!

Basın Ekspres Yolu, yeni Maslak oldu!

Caddenin her iki yakasında yeni iş merkezleri, otel ve rezidanslar yükseliyor. Hızla gelişen bölge Yeni Maslak olarak adlandırılıyor. Atatürk Havalimanını, TEMe bağlayan Basın Ekspres Yolu adeta Prestij Yolu oldu



Bölgenin hava limanına yakınlığı ve ana yolların arasında yer alması caddeye olan talebi  artırdı. Caddenin iki yakasında da yeni iş merkezleri, otel ve rezidanslar yükseliyor.

Yayın hayatına yeni başlayan Emlak Rotası, ilk sayısında Basın Ekpres Yolunda yaşanan değişim ele alındı. Derginin haberine göre 2009un Eylül ayında yaşanan sel felaketi bile gayrimenkul yatırımcılarının bölgeden uzaklaştırmaya yetmedi.  ŞU sıralarda Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesi ilan edilen Basın Ekspres Yolu ile Mahmutbey Köprüsü arasında kalan bölümde hızla çok katlı modern plazalar inşa ediliyor.

Derginin haberinde büyük şirketlerin büyüteç altına aldığı Basın Ekspres Yolu ve çevresinde yaklaşık 280 bin metrekarelik satılabilir arsa potansiyeli olduğu ifade ediliyor. Emlak Rotasının haberine göre bölgede, birkaç yıl öncesine kadar bin 800 ile 2 bin dolar aralığında satılan arsalar, bugün 2 bin 100 ila 2 bin 500 dolara el değiştiriyor. Ticari gayrimenkul açısından hızla gelişen bölge şimdiden Yeni Maslak  olarak adlandırılmaya başladı. 

Bölgedeki en büyük parsele sahip olan Hürriyet Gazetesinin de üzerinde yer aldığı 4 parselden oluşan 598 bin 610 metrekarelik arsanın satışa çıkarılması da gayrimenkul hareketine yeni bir ivme kattı. Doğan Yayın Holding, envanterindeki bu arsasının satışı konusunda Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) ile el sıkıştı.

Haberin devamı Emlak Rotası Dergisi'nde!

Geri Dön