01 / 05 / 2024

Basın Ekspres Yolu'nun değeri 1 buçuk yılda yüzde 45 arttı!

Basın Ekspres Yolu'nun değeri 1 buçuk yılda yüzde 45 arttı!

EVA Gayrimenkul, İstanbul'un yeni Maslak hattı olarak kabul edilen Basın Ekspres Yolu'nu mercek altına aldı. Bölgenin değeri 1.5 yılda % 45 arttı..



EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık'ın uzmanlarından Gökçen Taşkın, İstanbul'un yeni Maslak hattı olarak değerlendirilen Basın Ekspres Yolu'nu mercek altına aldı. Konut, AVM, ofis ve otel yatırımlarının yoğunlaştığı yükselen yatırım bölgesiyle ilgili rapor hazırladı. Avrupa yakasında havaalanına yakın bir bölgede yer alan, batısında Küçükçekmece, doğusunda Bağcılar ve Bahçelievler'in bulunduğu bölge son dönemde yatırımcıların da rotasına girdi. Hızla gelişen üç ilçeye sınırı olmasının yanı sıra E-5 ve TEM otoyollarını da birleştiren Basın Ekspres Yolu ve çevresi, gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından İstanbul'un yeni fırsat merkezi olarak tanımlanıyor. 


1.5 YILDA YÜZDE 45 ARTIŞ 

Taşkın'ın raporunda bölgede özellikle tekstil sektörünün geliştiği görüldü. Rapora göre, son 1.5 yılda bölgenin değeri arttı. Markalı projeler bazında yüzde 45 yükseliş oldu. Bu orana Bahçelievler alt bölgesinin katkısı yüzde 16, Bağcılar'ın yüzde 36 olarak belirlendi. Bölgenin yükselişinde Güneşli, İstanbul Suites, Mall of İstanbul gibi projelerin etkili olduğu da raporda ifade edildi. Uzmanlar yeni projelerin yapılmasıyla birlikte Basın Ekspres Yolu'nun değerinin daha da artacağını belirtiyor. 


KONUTTA MARKALI PROJELER PRİMLİ

Uzmanlar, henüz yoğun bir ofis bölgesi olmasa da Basın Ekspres Yolu ve çevresinde konut, AVM ve otel yatırımlarının büyük hız kazandığının altını çiziyor. Eva Gayrimenkul tarafından hazırlanan "İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu" kapsamında yapılan analize göre markalı konut projeleri açısından Basın Ekspres Yolu ve çevresi en çok değer artışı gösteren bölgelerden biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor. İnceleme kapsamına alınan aks, üç ilçenin birleşmesinden oluştuğu için de birçok yatırımcının gözdesi. 


Seda Tabak/Sabah Gazetesi


Geri Dön