02 / 05 / 2024

Başiskele'de şuyulandırma çalışması tamamlandı!

Başiskele'de şuyulandırma çalışması tamamlandı!

Mağduriyetin giderilmesi ile ilgili çalışma yapan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İmar Uygulama Birimi, Başiskeleliler'in talepleri doğrultusunda lehine bir şuyulandırma çalışmasını tamamlamış oldu.



Başiskele Yeniköy bölgesinde idare mahkemelerinin 2000’li yıllarda iptal ettiği imar uygulamalarının olduğu yerlerde arsa sahipleri istedikleri tasarrufta bulunamıyorlar ve bazı sıkıntılar yaşıyorlardı. Söz konusu mağduriyetin giderilmesi ile ilgili çalışma yapan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İmar Uygulama Birimi,  Başiskeleliler'in talepleri doğrultusunda lehine bir şuyulandırma çalışmasını tamamlamış oldu.

 

YENİKÖY’DE

İmar Uygulama birimi çalışanlarının yaptığı açıklamalara göre daha önceki çalışmaların iptal olup yeniden yapılan şuyulandırma eski Yeniköy 5 numaralı imar uygulaması 320 bin metrekare (23 hektar) alanda gerçekleşti. Bu alanda 250 parsel çözüme kavuştu ve 320 tapu sahibi tapularını aldılar. Aynı şekilde Yeniköy 9 numaralı imar uygulaması 320 bin metrekare (32 hektar) alanda şuyulandırma çalışması tamamlanarak 300 parsel, 500 tapu sahiplerine ulaştı.

 

MAĞDURİYET GİDERİLDİ

Başkan Ayaz, “Başiskele’de daha önce yapılan şuyulandırma çalışmaları  vatandaşlarımızı sıkıntıya düşürmekteydi. Ekiplerimiz ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde 2 bölgede 55 hektar alanda çalışma yaparak 550 parselde sıkıntılar çözüme kavuştu. Böylece 820 tapu sahibi vatandaşımızda mağduriyeti giderilmiş oldu. Vatandaşlarımıza yeni tapuları hayırlı olsun” dedi.


Bizim Kocaeli


Geri Dön