07 / 05 / 2024

Başiskele'ye spor tesisi inşa edilecek!

Başiskele'ye spor tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçireceği spor tesisi için çalışmalara başladı...





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi halkın boş vakitlerini sporla değerlendirmeleri için sosyal alanlar oluştururken, çocukların da sağlıklı ortamlarda spor yapmalarına imkan sağlıyor. Şehrin çeşitli noktalarında yapılan spor tesislerinden biri de Başiskele Karşıyaka Mahallesi’nde inşa edilecek.


2 bin 300 metrekarelik alan üzerine yapılacak olan spor tesisinin Fifa 2 standartlarında 68 x105 ölçülerinde bir futbol sahası bulunacak. Tesisteki maçları aynı anda 3 bin 400 kişinin izleyebileceği bir tribün yer alacak. Gece maçları için sahaya aydınlatma kurulacak. Soyunma odaları, duş ve tuvaletlerin de bulunacağı tesisin 300 araçlık otoparkı olacak.


Büyükşehir Belediyesi tesisin yapacak firmayı belirlemek için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 5 firma teklif verdi. En düşük teklifi 2 milyon 148 bin TL ile Öv-Ka İnşaat verirken en yüksek teklif 2 milyon 865 bin TL ile Tosunlar İnşaat’tan geldi.


Kocaeli Belediyesi


Geri Dön