29 / 04 / 2024

Başkan Hamit Tuna inşa halindeki Yunus Emre Kültür Merkezi'ni inceledi!

Başkan Hamit Tuna inşa halindeki Yunus Emre Kültür Merkezi'ni inceledi!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Halkkent Mahallesi'nde yaklaşık 12 bin m2'lik alanda inşa ettikleri çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi'nin inşa çalışmalarını yerinde inceledi.



Toroslar'ı kentsel dönüşümün yanı sıra sanatsal bir dönüşümle değiştiren ve geliştiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Halkkent Mahallesi'nde yaklaşık 12 bin m2'lik alanda inşa ettikleri çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi'nin inşa çalışmalarını yerinde inceledi. 


Selçuklu Türk Mimari özelliğini yansıtacak şekilde tasarlanan merkezi teknik ekibi ile birlikte ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgiler alan ve talimatlar veren Başkan Hamit Tuna, Toroslar'a ayrı bir canlılık katacak olan Kültür Merkezi Projesi yapımının en kısa sürede tamamlanacağına dikkat çekti. 


Kültür Merkezi'nin Toroslar için gerçekleştirilmiş en büyük ve gereksinim duyulan başlıca hizmetler arasında olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; "Sanatsal değeri ve Selçuklu Türk mimari özelliğiyle Toroslar ve Mersinimize çok önemli bir eser kazandırıyoruz. 


Sanatın belirli bölgelere ve kitlelere ulaşmasını değil, tüm halkımızın kültür ve sanata yakın olmasını istiyoruz. Çok amaçlı Kültür Merkezi ile tüm sanatseverler merkezin içinde yer alacak tiyatro oyunları, seminerler, konferanslar ve panellere daha kolay katılma fırsatı bulabilecek. 10 yıllık görev süremiz içerisinde Mersin'de en fazla sosyal ve kültürel etkinliğe imza atan bir belediyeyiz. Bu kültür merkezimiz ile de her alanda kültürel değerlerimizi halkımızla daha fazla paylaşabileceğiz" dedi. 


Anayurt


Geri Dön