30 / 04 / 2024

Başkan Tüfekçi'den korkutan açıklama: 'Et fiyatları hafta sonu 250 TL'yi görecek!'

Başkan Tüfekçi'den korkutan açıklama: 'Et fiyatları hafta sonu 250 TL'yi görecek!'

Türkiye’de et fiyatlarındaki artış sürerken, geçen hafta 220 lira civarında olan et fiyatları 240 liraya yükseldi. Fiyatların bu hafta sonunda 250’yı bulması bekleniyor. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, fiyatlardaki artışın süreceğini söyledi.



patronlardunyasi.com'un haberine göre, İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, et fiyatlarındaki artışın sürdüğünü ifade ederek, “Geçen hafta 220-225 bandından bu hafta 240-245 bandına çıktı. Hafta sonu 250’yi görür. Yükselme trendi sürüyor” şeklinde konuştu.

Bunun sebeplerini ise Tüfekçi şu şekilde anlattı: “Türkiye’de besicilik azaldı. 2022’de süt para etmediği için çok sayıda dişi hayvan da kesime gitti. Bunun sorunlarını yaşamaya devam ediyoruz. Et ve Süt Kurumu şu anda yurt dışından et satın alıyor. Bir taraftan da sosyal medyada, ‘Et fiyatları daha da yükselecek. Hayvanınızı kesmeyin’ şeklinde spekülasyonlar yer alıyor. Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı. İnsanlar nasılsa ben satarım diyerek hayvanı kesime göndermiyor. Bu da et fiyatlarının artmasına sebep oluyor.

 Başkan Tüfekçi den korkutan açıklama: Et fiyatları hafta sonu 250 TL yi görecek!

Şu anda piyasada talep yüzde 40 daraldı. Aynı zamanda daralma devam ediyor. Bunun düzeltilmesi lazım. Bu sıkışıklığı gidermek için de yurt dışından et satın almayı sadece Et ve Süt Kurumu’nun değil özel sektörün de gerçekleştirmesine izin verilmeli.”

İşte detaylar...


Geri Dön