05 / 05 / 2024

Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapu işlemlerine dair pek çok husus merak ediliyor. Onlardan biri de “Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama işlemi” İşte merak edilen ayrıntılar!



BAŞKASINA AİT TAPU BİLGİLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Başkasına ait tapu bilgilerinin nasıl sorgulandığı pek çok insan tarafından araştırılıyor. Bir kişinin tapu kaydını veya kayıtlarını araştırmak isteniyorsa bu araştırma işlemi kişinin bilgisine başvurmadan yapılamaz. Bu konunun daha iyi anlaşılması için örnek verirsek; KVKK gereği bir kişinin kişisel bilgileri, izni olmadan bir başkası ile paylaşılmamaktadır. Bu durumda avukatlar sadece mahkeme kararı ile araştırma yapılabilir.

Toprak ya da gayrimenkul alım satım işlemlerinde satın alınacak yerin tapusunun kime ait olduğu bilinmelidir. Bu bilgi bu işlem için gereklidir. Bu durumda ise başkasına ait tapu sorgulama işlemleri yapılmaktadır. Ancak bu işlem sadece tapunun gerçek sahibi bulunduğu zaman yapılabilir. Tapu dairesine gidildiği zaman tapu işlemi yapmak isterseniz tapu sahibine kısa mesaj yollanır. Yani sorgulama yapıldığı zaman karşı tarafa bilgi mesajı yollanmış olur. Normal bir durum gibi görünmeyen başkalarının eylemini kayıt altına alma süreci ancak mahkeme kararıyla avukatlar tarafından gerçekleştirilir.

Başkası adına değil de kendi adınıza olan tapu bilgilerini de E-devlet sistemi üzerinden sorgulayarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu yöntemle de eğer isim bilgisine dair bir malumat yoksa yeni bilgilere ulaşılamaz. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile beraber sisteme giriş yaptıktan sonra sistemde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sayfasına ziyaret edebilirsiniz.

Bu sayfaya girdikten sonra da ilgili sekmeye http://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkini yazarak doğrudan ulaşabilirsiniz. Kadastro sorgulama imkanı ile bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Adınıza olan tapuların ne olduğu ya da tapu adedine ulaşmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Size ait tapu kayıtlarınızı sadece e-devlet sisteminden gerekli adımları takip ederek kolaylıkla öğrenme imkanınız bulunmaktadır.

Bankaya borcu olanlar dikkat! Bu haber milyonları ilgilendiriyor!

Bakan Varank: 80 ila 100 milyar dolarlık altın toprak altında! İşte detaylar!

Ölüm aylığı nasıl alınır? Ölüm aylığı kimlere bağlanır?


Geri Dön