24 / 07 / 2024

Başkent Ankara ve Kastamonu’da Hazine’ye ait 3 adet gayrimenkul satılıyor

Başkent Ankara ve Kastamonu’da Hazine’ye ait 3 adet gayrimenkul satılıyor

Ankara ve Kastamonu’da 3 adet gayrimenkul ihale ile satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satışıyla ilgili detaylar tek tek açıklandı.




Ankara Çankaya ve Kastamonu Milli Emlak, Hazine’ye ait ikisi konut biri arsa 3 adet taşınmazı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış koşullarını ayrıntılarıyla yayımladı.

Ankara Milli Emlak, 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Taşınmazların satış ihalesi 9 Ağustos saat 10:30’da açık teklif usulü ile yapılacak.

Çankaya Etimesgut Yukarıyurtçu ve Eryaman Mahallesi’nde bulunan 3+1 iki tane konut için istenen geçici teminat bedeli, 190 bin 800 TL ile 195 bin TL.

Yukarıyurtçu Mahallesi’nde beşinci katta bulunan 3+1 konutun fiyatı, 1 milyon 908 bin TL, Eryaman’daki dairenin ise 1 milyon 950 bin TL.     

KASTAMONU’DA SATILIK ARSA

Kastamonu Milli Emlak, 1199 metrekare büyüklüğündeki arsayı satışa çıkardı Satış ihalesi 30 Temmuz 2024 saat 14:00’da gerçekleşecek.

Kastamonu Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki arsa için istenen geçici teminat bedeldi 1 milyon 365 bin 100 TL, fiyatı ise 13 milyon 651 bin TL.

 İŞTE O İLANLAR

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı

Kale Emlak Müdürlüğü Tarafından İhalesi Yapılacak Taşınmazlar

Sıra No

Dosya Numarası

İlçe

Mahalle

Ada

Parsel

Yüzölçümü
(m²)

Arsa Payı

Niteliği

Blok
Numarası

Kat

Bağımsız
Bölüm Numarası

Daire Tipi

Tahmini Bedeli (TL)

Geçici Teminat (TL)

İhale
Tarihi

İhale
Saati

1

06030106631

Etimesgut

Yukarıyurtçu

62764

1

21.946,00

9674/2194600

Mesken

C-49

5.Kat

26

3+1

1.908.000,00

190.800,00

8.08.2024

10:30

2

06030107983

Etimesgut

Eryaman 

18696

1

13.190,00

121/13190

Konut

9

4.Kat

18

3+1

1.950.000,00

195.000,00

8.08.2024

10:45

Yukarıda nitelikleri belirtilen (Kamu Konutları) taşınmazlar; Hizalarında belirtilen tarih ve saatinde;  Ankara  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kale Emlak Müdürlüğünce oluşturulacak Komisyon huzurunda 2886 sayılı Kanunun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü ile sırasıyla ayrı ayrı satış ihalesi yapılacaktır. İhalenin yapılacağı adres: İzmir-1 Cad.No:35 Kızılay/Çankaya/ANKARA

1-İhaleye katılacak isteklilerin ;

a) Geçici Teminat Bedelinin: Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine veya Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğüne ait "Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Ankara Kamu Kurumsal Şubesinde bulunan TR 25 0001 0017 4500 0010 0064 89 İBAN'a yatırılıp, Ankara Muhasebe Müdürlüğünce Onaylı Muhasebe İşlem Fişi'ne çevrildiğine dair makbuzun, (2886 Sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen değerlerden herhangi biri olabilir.Banka Teminat Mektubunun verilmesi halinde işin özelliğini belirtir, "Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması" ve Teyit yazısının da ibrazı gerekir.)

b) Gerçek kişilerin ; Yasal yerleşim yeri belgesini  (İkametgah ilmuhaberi) ile Nüfus kayıt örneği veya arkalı-önlü nüfus cüzdanı fotokopisinin,

c) Tüzel kişilerin ; İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte  bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir  belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgenin
İhale saatine kadar Komisyon Başkanlığına verilmesi gerekmektedir.

2- 4706 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (p) bendi gereğince, mülkiyeti Hazineye ait kamu konutlarının satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler, vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan kamu konutu, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmaz. 

3- -Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutlarından ihalenin yapıldığı tarihte; adlarına görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutu tahsis edilen (şartlı tahsisler dahil) ve fiilen konutta oturanlar öncelikli alım hakkına sahiptir.
    -Öncelikli alım hakkı sahibinin kamu konutunu satın almak istemediğini bildirmesi, süresi içerisinde herhangi bir bildirimde bulunmaması ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, en yüksek teklifi veren istekli tarafından satış bedeli peşin veya Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanunî faizi ile birlikte ödenebilir.
    -Öncelikli alım hakkı sahibinin; kamu konutunu satın almak istemesi ve süresi içerisinde satış bedelini peşin olarak ödemesi veya peşinatı ödeyerek Taksitli Satış Sözleşmesini imzalaması halinde bu durum İhalede en yüksek teklifi veren isteklisine bildirilir.
    -Bedelin yetkili kredi kuruluşlarından kredi temin edilerek ödenmek istenilmesi halinde, alıcı tarafından kredi kuruluşu ile yapılan kredi sözleşmesi veya kredi açıldığına dair kredi kuruluşunun resmî yazısı verilir ve kredi kuruluşu tarafından bedel ilgili muhasebe biriminde açılacak emanet hesabına aktarılması halinde İdarece, tapu müdürlüklerine kredi kuruluşu lehine ipotek tesis edilmesi ve alıcı adına tescil işleminin yapılması hususu yazıyla bildirilir. 

4- 4706 sayılı Kanunun 4. maddesinin "(Ek fıkra : 28/112017 - 7061/58md.)" gereği ihale tarihine kadar kurumlarınca bildirilenler öncelikli alım hakkına sahip olacaktır.

5- Satışa konu kamu konutlarıyla ilgili mevcut şartnameler ilgili müdürlüklerin servislerinde görülebilir.

6- Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0.5 (binde beş), 10 milyon TL'yi aşan kısmı için %0.25 (on binde yirmi beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.

7- Posta yolu ile verilecek tekliflerde gecikmeler kabul edilmeyecektir.

8- Komisyon İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Ayrıca ; "Bu ihaleye ilişkin bilgiler https://ankara.csb.gov.tr/ adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilinir."   (TEL: 0312- 417 71 71) 

KASTAMONU MİLLİ EMLAK İLANI

KASTAMONU ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN

               

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALLAR

DOSYA NO

İLİ

İLÇESİ

KÖY / MAHALLE

ADA

PARSEL

YÜZÖLÇÜMÜ (m²)

HAZİNE HİSSESİ
(m²)

CİNSİ

İMAR DURUMU

TAHMİNİ BEDELİ (TL)

GEÇİCİ TEMİNATI (TL)

İHALE TARİHİ

İHALE SAATİ

***********

Kastamonu

Merkez

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi

1498

7

1.199,00

1.187,00

Arsa

Ayrık Nizam 5 Katlı Konut Alanı

13.651.000,00

1.365.100,00

30.07.2024

14:00

               

1-

Yukarıda nitelikleri  belirtilen taşınmaz malın satış ihalesi 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulü ile hizasında gösterilen gün ve saatte Kastamonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün (Milli Emlak Müdürlüğü) Kuzeykent Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı No:57 Merkez/KASTAMONU adresindeki binasında bulunan ihale salonunda toplanacak olan komisyon huzurunda yapılacaktır.

2-

İhalelere katılacakların;

 

a) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

 

b) İhalesine girecekleri taşınmaz dosyasının hizasında belirtilen ve Kastamonu Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğüne geçici teminat bedelini yatırdıklarına dair vezne alındısını yada teyit yazısı ile birlikte Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz (banka şubelerince verilen teminat mektuplarının toplamı ile aynı şube limitlerini gösterir limit içi olarak düzenlenmiş ve işin özelliği belirtilmiş) teminat mektuplarını yada Hazine ve Maliye Bakanlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır), taşınmaz satış ihalelerinde dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl dövizi,

 

c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, (Gerçek kişilerin; yerleşim yeri belgesi veya ikametgah belgesini, aslını ibraz etmek suretiyle T.C. kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı / Kimlik Kartı  fotokopisini veya Nüfus Kayıt Örneğini) vekaleten ihaleye katılacakların ise noter tasdikli vekaletnameyi, 

 

d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,

 

e) Taşınmaz satış ihalelerine ortaklık şeklinde iştirak halinde noter tasdikli ortaklık girişim belgesi ve her ortak için ilgisine göre (b) veya (c)  maddesinde  istenen tüm belgeleri, ihale başlama saatine kadar İhale Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri zorunludur.

3-

İhale ile ilgili şartname ve gerekli diğer bilgiler mesai saatleri içerisinde Kastamonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde (Milli Emlak Müdürlüğü) ücretsiz olarak görülebilir.

4-

4706 sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan taşınmaz satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan ( K.D.V., Karar Pulu ve Tapu Harcı ) müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir.

5-

Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0.5 (binde beş), 10 milyon TL'yi aşan kısmı için %0.25 (on binde yirmi beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.

6-

4706 sayılı Kanunun 5'inci maddesi gereğince; Hazineye ait taşınmazların satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir. Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır. Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanuni faizi ile birlikte ödenir. (Satış bedelinin Belediye  mücavir alan sınırları içerisindeki taşınmazlarda 5.000,00-(Beşbin) TL'yi, bu sınırlar dışında ise 1.000,00-(Bin) TL'yi aşması ve talep edilmesi halinde, bedelin 1/4'ü peşin, kalanı en fazla iki yılda, yürürlükteki kanuni faiz oranı uygulanmak suretiyle taksitle ödeme yapılabilecektir.)

7-

Posta ile yapılacak müracaatlarda 2886 sayılı Kanunun 37. maddesine göre hazırlanmayan teklifler ve 38. maddeye göre ihale saatine kadar verilmeyen teklifler ile postadaki gecikmeler ve de faks ve elektronik postayla yapılacak müracaatlar  kabul edilmeyecektir.

8-

Komisyon gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.

9-

Bu ihaleye ilişkin bilgiler https://kastamonu.csb.gov.tr ve  https://www.milliemlak.gov.tr internet adreslerinden görülebilir. (Bilgi İçin İletişim Tel : 0 366 214 10 59) 

Kiracıların yeni oyunu: Kiralık ev tutabilmek için para karşılığında memur kefil arıyorlar!

Kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiledi? İstanbul'un deprem riski olan ilçelerinde kalem kalem konut fiyatları!

Milli Emlak'tan Çanakkale ve Edirne'de KDV'den muaf araziler!

Altın fiyatlarında faiz depremi! Gram altın, çeyrek altın fiyatları düştü! Kapalıçarşı altın fiyatları 24 Temmuz 2024!

Ünlü gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi alınması gereken bölgeyi 'Yakın gelecekte çok kıymetli hale gelecek' diye açıkladı


Geri Dön