28 / 04 / 2024

Başkent Emlak Konutları satışa çıktı! 396 bin TL!

Başkent Emlak Konutları satışa çıktı! 396 bin TL!

Başkent Emlak Konutları projesi Çankaya Mühye’de yükseliyor. Yüzde 10 peşinat 15 yıl vade ve 850 TL’den başlayan cazip ödeme koşullarının bulunduğu projede ödemeler ise teslimden sonra başlıyor. Projedeki daire fiyatları ise 396 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor.



Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, Ankara’nın Çankaya ilçesinde hayata geçirdiği Başkent Emlak Konutları ile Ankara’nın havasını değiştirmeye geliyor. 2 Aralık 2016, Cuma günü Emlak Konut GYO’nun Ataşehir’deki Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısına Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un yanı sıra projenin reklam yüzü olan Mustafa Ceceli’de katıldı. 


Çankaya’nın Mühye Mahallesi’nde yer alan Başkent Emlak Konutları toplamda 202 bin metrekare alan üzerinde 1.504 bağımsız bölümden oluşuyor. Şehir yaşamını yeşil ile iç içe sunan Başkent Emlak Konutları’nda 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 dubleks ve 6+1 dubleks tiplerinde 1.478 adet konut ile birlikte 26 adet ticaret birimi bulunuyor. 


Başkent Emlak Konutları’nda satışa çıkarılan 1.504 bağımsız bölümün yanı sıra projede kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilecek olan 492 konut daha yer alıyor. Yüzde 10 peşinat 15 yıl vade ve 850 TL’den başlayan cazip ödeme koşullarının bulunduğu projede ödemeler ise teslimden sonra başlıyor. Başkent Emlak Konutları projesindeki daire fiyatları ise 396 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor.


Başkent Emlak Konutları satışa çıktı! 396 bin TL!


“Başkent Emlak Konutları” ile ülkemizin Başkentine hizmet ediyoruz

Başkent Emlak Konutları hakkında görüşlerini dile getiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ankara’mıza, halen devam etmekte olduğumuz üç gelir paylaşımı projemizle birlikte Emlak Konut markasını ve tecrübesini daha önce taşımıştık. Bugün de, ilk anahtar teslimi projemizi kıymetli Başkentlilere sunmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. 


Çağlar boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Başkentimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşuna ve Türk ulusunun bağımsızlığı, egemenliği ve demokrasisine sahip çıkışına hem geçmişte hem de çok yakın bir tarihte tanıklık etmiştir. Bu doğrultuda, biz de, bu şehre ve Emlak Konut markasına yakışan bir proje geliştirebilmek amacıyla, elimizden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalıştık. Ankaralılar için hazırladığımız “Başkent Emlak Konutları” projemizin her açıdan beklentileri karşılayacağına ve Ankara’da örnek gösterilecek bir proje olacağına inanıyorum. 


Geliştirdikleri projelerde her zaman önceliklerinin insan ve şehir odaklı çalışmak olduğuna değinen Murat Kurum, Başkent Emlak Konutları’nda da bu ilkeden taviz vermediklerini söyledi. Kurum: “Projelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın hassasiyetlerine azami özen gösterdik ve hayatlarını kolaylaştırabilecek sosyal tesisleri, yeşil alanlar, parklar, okul ve cami alanlarını projelerimiz kapsamında geliştirmeye önem verdik. 202 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirdiğimiz projemizde Kentsel Dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 98 ile 135 metrekare arasında değişen 492 adet 3+1 daire ayırıyoruz. Kentsel dönüşüm için ayrılan konutların haricinde projede 1.478 adet konut ve 26 adet ticaret birimi olmak üzere toplamda 1.504 adet bağımsız bölüm satışa sunulmaktadır. Projemizde 71 m2’lik 1+1 konutlardan, 351 m2 büyüklüğe ulaşan 6+1 dubleks konutlara kadar çok farklı konut alternatifleri bulunuyor. 


Yüzde 10 peşinat 15 yıl vade ve 850 TL’den başlayan cazip ödeme koşulları sunduğumuz projemizde ödemeler ise teslimden sonra başlayacak. Ankara’nın gelişimine, istihdamına, ekonomisine katkı sağlayacak Başkent Emlak Konutları ile ülkemizin Başkentine hizmet etmekten büyük bir onur ve heyecan duyuyoruz.” dedi. 


Başkent Emlak Konutları satışa çıktı! 396 bin TL!

Emlak Konut 11 ayda 8.926 adet satış ile 6,2 milyar TL gelir elde etti

Başkent Emlak Konutları projesinin Emlak Konut için ayrı bir öneminin daha olduğunu belirten Murat Kurum: Bildiğiniz gibi Kasım ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz satış rakamlarını henüz açıkladık. Ay içinde Gebze’de anahtar teslim modeline göre geliştirdiğimiz ve satışa sunduğumuz yeni projemiz “Gebze Emlak Konutları 3.Etap” yoğun bir ilgi gördü. Oluşan bu talep ve sonucunda gerçekleştirdiğimiz kuralı satış ile projenin neredeyse tamamının satışını yapmış olduk. Söz konusu projemizde yakaladığımız başarı ve devam etmekte olan diğer projelerimizdeki satışlarla, Kasım ayında 2.205 bağımsız bölümün satışını yaptık. Böylece yılın başından bugüne kadar toplam satış adedimiz 8.926 adete, satış değeri toplamımız ise 6,2 milyar TL’ye ulaşmış oldu. Gelinen bu noktada, inanıyorum ki, Emlak Konut olarak 2016 yılı için belirlemiş olduğumuz 7,6 milyar TL değerinde 11 bin bağımsız bölüm satışı hedefine artık biraz daha yakınız. “Başkent Emlak Konutları” projemizde gerçekleşecek satışların, Aralık ayında hedefimize ulaşma konusunda bize katkı sağlayacağını düşünüyorum. “dedi.


Türkiye’de daha yapılacak çok iş, kat edilecek çok yol var

Piyasalarda ifade edilenin aksine, fırsatlar değerlendirildiğinde, her kesim için Türkiye’de yapılacak çok işin olduğunu belirten Murat Kurum, buna en iyi örneğin Emlak Konut’un son iki gün içerisinde startını verdiği yeni projeleri gösterdi. Murat Kurum: Bildiğiniz gibi daha dün, Tariş Kooperatif Birlikleri ile İzmir’in en değerli bölgelerinden biri olan Alsancak’ta, gelir paylaşımı modeline göre beraber proje geliştirmek üzere bir protokol imzaladık. Yaklaşık 140 bin m2 alan üzerinde  İzmir  için çok özel bir proje geliştireceğiz. İzmir protokolü ve “Başkent Emlak Konutları” projeleri birlikte değerlendirildiğinde yaklaşık 4,5 milyar TL proje değerine ulaşan yeni bir iş hacmi doğmuş olacak. Dolayısıyla, Türkiye’de daha yapılacak çok iş ve kat edilecek çok yol var.



Başkent Emlak Konutları satışa çıktı! 396 bin TL!

Mustafa Ceceli: “Doğup büyüdüğüm yere çok yakın, benim için duygusal bir yanı da var.”

Basın toplantısında görüşlerini dile getiren Mustafa Ceceli: “Ankara doğumluyum, 20 yaşına kadar da orada oturdum. Projenin gerçekleştirildiği Mühye’nin az ilerisinde Sancak Mahallesi vardır.  Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum projeyi tarif ederken kendisine de projenin 1 km ötesinde oturduğumu söyledim. Benim açımdan doğduğum büyüdüğüm yerde olmasının duygusal bir yanı da var. Bu anlamda bu projede olmaktan memnuniyet duyuyorum. Reklamlar dün akşam itibariyle yayınlanmaya başladı ama etkisi benim açımdan çok hızlı oldu. Sabah ekmek almaya gittiğim bakkal bile ‘dün akşam seni televizyonda reklam filminde seni gördük’ dedi. Hatta bazı arkadaşlarım arayarak projede nasıl yer alabileceklerini dahi sordu. Ben de projede yer almayı elbette ki düşünüyorum. Bugüne kadar pek çok sektörden ve birçok şirketten reklam teklifi aldım ancak çoğunu geri çevirdim. İnsanın yaşama hakkından sonra en değerli hakkının barınma hakkı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca projenin doğup büyüdüğüm yere de çok yakın olmasından ve Emlak Konut’un güvenilirliğinden ötürü Başkent Emlak Konutları’nın reklam filminde yer aldım.” dedi. 



Başkent Emlak Konutları satışa çıktı! 396 bin TL!


Zengin sosyal donatılar Başkent Emlak Konutları’nda bir arada

Sosyal donatılar açısından ve çevre hassasiyeti anlamında da çok zengin bir proje planlamasına sahip olan Başkent Emlak Konutları’nın genelinde temalı çocuk oyun alanları, engelli çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, çeşitli hobi alanları, süs havuzları, oturma alanları bulunuyor. 

Başkent Emlak Konutları’nda 2 adet kapalı havuz, 2 adet kapalı çocuk havuzu, 2 adet fitness alanı ile birlikte farklı etkinliklerin yapılacağı stüdyolar, buhar odası, sauna gibi alanların da içinde yer aldığı kapsamlı bir sosyal merkez oluşturuluyor.


Bitkisel düzenlemelerle projedeki alanın birçok yerinde peyzaj çalışması ile yeşil ile iç içe bir proje planlandı. Başkent Emlak Konutları’nın sosyal donatı kapsamında 3 adet cami, 1 adet ilköğretim okulu, 1 adet sağlık tesisi ve 48.000 metrekare içerisinde park alanı site sakinlerinin hizmetinde olacak.

Başkent Emlak Konutları projesindeki tüm parsellerde açık ve kapalı otoparklar bulunurken kapalı otopark alanları binalar ile direk bağlantılı olacak şekilde tasarlandı.  Yere kadar uzanan camlar ile konut içlerinde aydınlık ve ferahlık oranı arttırılırken, temperli lamine camlar tercih edilerek güvenlik önlemleri alındı.

Toplamda 202 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projede 10 adet 1+1, 388 adet 2+1, 788 adet 3+1, 285 adet 4+1, 5 adet 5+1 dubleks ve 2 adet de 6+1 dubleks daire bulunuyor.  


Başkent Emlak Konutları’nda 1+1 konutlar 70,68 – 77,52 m², 2+1 konutlar 93,91 – 159,75 m², 3+1 konutlar 152,54 – 252,66 m², 4+1 konutlar 192,79 – 220,13 m², 5+1 dubleks konutlar 332,93 – 345,44 m² ve 6+1 dubleks konutlar ise 349,10 – 350,97 m² büyüklüğe sahip.


Web: http://www.emlakkonut.com.tr/tr-TR


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçen ay 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını belirterek, "Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6,2 milyar lira ciroya ulaştık. Yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız." dedi. 


Emlak Konut GYO'nun  Ankara  Çankaya'da hayata geçireceği "Başkent Emlak Konutları" projesinin tanıtımında konuşan Kurum, bu yıl için 11 bin bağımsız bölüm ve 7,6 milyar lira ciro hedefi belirlediklerini, dünyadaki ekonomik sıkıntılara karşın bu hedefleri yakalayacaklarını söyledi.


Türkiye'de gayrimenkul ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını savunan Kurum, şunları kaydetti:


"Yıl sonu itibarıyla hedeflerimizi yakalayacağız. Son bir aylık sürece bakarsak,15-20 gün önce Gebze'de yaklaşık 2 bin bağımsız bölümden oluşan bir proje satışa sunduk. 4,5 kat talep geldi, 4 bin 500 başvuru oldu. Kasım ayı satışlarına bakarsak, kasım ayında toplamda 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptık. Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6,2 milyar lira ciroya ulaştık. Totale bakarsak, yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız. Ülkemiz zor bir süreçten geçti ve bu zor süreç sadece ülkemiz ile alakalı değil. Böyle bir ortamda hem satış hem kar hedefini yıl sonu itibarıyla yakalayacağız. Bana göre şu an tam konut alma zamanı. Bu fırsatlar belki ileride tüketicilerin karşısına çıkmayacak."


- "Emlak Konut'a ihtiyacı olan her ilde olmaya çalışacağız"

Murat Kurum, son dönemde açıkladıkları projelerin detaylarını paylaşırken, "Bugün tanıtımını yaptığımız proje, 1,5-2 milyar lira satış değeri olan bir proje. Ankara projesini de katacak olursak, son 15-20 günlük süreçte Emlak Konut olarak piyasaya 5,5-6 milyar liralık yeni iş hacmi sürdük." dedi.


Ankara'daki "Başkent Emlak Konutları" projesinde kentsel dönüşümden dolayı 492 adet hak sahibi olduğunu, projede 2+1'den 6+1'e kadar çeşitli dairelerin bulunduğunu ifade eden Kurum, piyasanın çalışması gerektiğini, bu nedenle hızlı hareket ettiklerini, piyasanın işe ihtiyacı olduğunu söyledi.


"Başkent Emlak Konutları"nın orta ve orta üstü kesime hitap etmesine karşın uygun ödeme koşullarına sahip olduğunu belirten Kurum, dün Tariş Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri ile imzaladıkları protokole ilişkin bilgi verirken, projenin tüm Ege'yi ilgilendirdiğini ifade etti. 


Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Projeden toplam satış beklentimiz 2,5-3 milyar lira seviyesinde olacaktır. Akabinde Burhaniye ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Daha protokol safhası oluşmadı ama Burhaniye'de Emlak Konut ile çalışma talebi var, orta ve üstü kesime hitap edecek bir proje geliştirmek istiyorlar. Görüştük, bir protokol siz konusu değil ama çalışmalarımız sürüyor. Olursa eğer, İzmir ve benzeri bir protokol olacaktır. Emlak Konut olarak Anadolu'ya başladık. Anadolu'daki diğer illere de zaman içinde gideceğiz. Bu bir açılım... Emlak Konut'un ihtiyaç gördüğü ya da Emlak Konut'a ihtiyacı olan her ilde olmaya çalışacağız. Yıl sonu kar hedefimizi 1,5 milyar liradan 1,8 milyar liraya çıkardık. Hatta ufak da olsa üstüne çıkacağız gibi gözüküyor. Satış rakamlarında da bir aksilik olmazsa, hedeflerimiz doğrultusunda yakalayacağız. Halk Ekmek fabrikası niye varsa, TOKİ, Emlak Konut,  Kiptaş  da bunun için var. Bizim gayrimenkul piyasasını canlı tutmamız gerekiyor."


- "Dolar gelebileceği son noktaya kadar gelmiş"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, piyasalara ilişkin bir soru üzerine, "Dolar bunun üzerine gitmeyecek, dolar gelebileceği son noktaya kadar gelmiş. Gayrimenkul alanında böyle bir ödeme şekli sunarsanız vatandaş gider dolarını bozdurur, getirir projeye yatırır." dedi.


Emlak Konut olarak, 2017'nin en az bu yıl kadar iyi olacağını ifade eden Kurum, karlılıklarının yine bu seviyelerde olacağını düşündüklerini kaydetti. 


Projenin reklam yüzü, sanatçı Mustafa Ceceli ise "Dünya çok zor bir süreçten geçiyor fakat ülkemizde her ne olursa olsun ayakta kalmayı, kendini geliştirecek projeler üretmeyi başarıyoruz. Bu proje onlardan biri." diye konuştu.


Verilen bilgiye göre, Çankaya'nın Mühye Mahallesi’nde yer alan "Başkent Emlak Konutları", toplamda 202 bin metrekare alan üzerinde bin 504 bağımsız bölümden oluşuyor. Bağımsız bölümlerin yanı sıra projede kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilecek 492 konutun daha yer aldığı projede, yüzde 10 peşinat 15 yıl vade ve 850 liradan başlayan ödeme koşulları sunuluyor. Projenin ihalesinin bu ay ya da ocakta ihalesi yapılması planlanıyor.


AA


Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Bu yıl için öngördükleri 7.6 milyar TL ciro hedefine yaklaştıklarını belirten Emlak Konut Genel Müdürü Kurum “Kasım itibarıyla 6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Yıl sonu hedeflerimizi yakalayacağız” dedi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçen ay 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını belirterek, “Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız” dedi. Emlak Konut GYO’nun Ankara Çankaya’da hayata geçireceği ‘Başkent Emlak Konutları’ projesinin tanıtımında konuşan Kurum, bu yıl için 11 bin bağımsız  bölüm ve 7.6 milyar lira ciro hedefi belirlediklerini, dünyadaki ekonomik  sıkıntılara rağmen bu hedefleri yakalayacaklarını söyledi. Türkiye’de gayrimenkul ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını kaydeden Kurum “Yıl sonu itibarıyla hedeflerimizi yakalayacağız. Son bir aylık sürece bakarsak, 15-20 gün önce Gebze’de yaklaşık 2 bin bağımsız bölümden oluşan bir proje satışa sunduk. 4.5 kat talep geldi, 4 bin 500 başvuru oldu. Kasım ayı satışlarına bakarsak, kasım ayında toplamda 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptık. Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Toplama bakarsak, yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız. Ülkemiz zor bir süreçten geçti ve bu zor süreç sadece ülkemiz ile alakalı değil. Böyle bir ortamda hem satış hem kar hedefini yıl sonu itibarıyla yakalayacağız. Bana göre şu an tam konut alma zamanı. Bu fırsatlar belki ileride tüketicilerin karşısına çıkmayacak” diye konuştu.      


Piyasaya 6 milyar LİRA

Başkent projesinin 1.5-2 milyar lira satış değeri olduğunu vurgulayan Murat Kurum “Ankara projesini de katacak olursak, son 15-20 günlük süreçte Emlak Konut olarak piyasaya 5.5-6 milyar liralık yeni iş hacmi sürdük” dedi. 


Vatandaş doları bozar konut alır

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, piyasalara ilişkin bir soru  üzerine, “Dolar bunun üzerine gitmeyecek, dolar gelebileceği son noktaya kadar  gelmiş. Gayrimenkul alanında böyle bir ödeme şekli sunarsanız vatandaş gider dolarını bozdurur, getirir projeye yatırır” dedi. Emlak Konut olarak, 2017’nin en az bu yıl kadar iyi olacağını ifade eden Kurum, karlılıklarının yine bu seviyelerde olacağını düşündüklerini kaydetti.  


Star Gazetesi 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ülkenin içinden geçtiği zor sürece rağmen yılsonunda hem satış hem kâr hedeflerini yakalayacaklarını belirterek, "Bana göre şu an tam konut alma zamanı. Bu fırsatlar belki ileride tüketicilerin karşısına çıkmayacak" dedi. Emlak Konut GYO'nun Ankara'daki yeni projesi Başkent Emlak Konutları'nın tanıtım toplantısında konuşan Kurum, piyasanın bugün çalışması gerektiğine vurgu yaparak, "Bu yüzden hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Son 15-20 günlük süreçte piyasaya 5,5-6 milyar liralık yeni iş hacmi sürdük.15-20 gün önce Gebze'de yaklaşık 2 bin bağımsız bölümden oluşan bir proje satışa sunduk. 4,5 kat talep geldi. Kasım ayında 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptık.Toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6,2 milyar lira ciroya ulaştık. Totalde yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm ve 7.6 milyar TL ciro hedefini yakalayacağız" dedi. Türkiye'de gayrimenkul ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını söyleyen Kurum, "Bizim gayrimenkul piyasasını canlı tutmamız gerek. Yıl sonu kâr hedefimizi 1,5 milyar liradan 1,8 milyara çıkardık. Hatta ufak da olsa üstüne çıkacağız gibi gözüküyor" diye devam etti. 


Sırada Burhaniye var

Önceki gün Tariş Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri ile imzaladıkları protokole ilişkin de bilgi veren Kurum, "İzmir projemizden toplam satış beklentimiz 2,5-3 milyar lira seviyesinde. Akabinde Burhaniye ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Orada da Emlak Konut ile çalışma talebi var. Orta ve üstü kesime hitap edecek bir proje geliştirmek istiyorlar. Olursa eğer, İzmir ve benzeri bir protokol olacaktır. Emlak Konut olarak Anadolu'ya başladık. Anadolu'daki diğer illere de zaman içinde gideceğiz. Bu bir açılım" dedi. 


Dolar son noktaya gelmiş 

Murat Kurum, "Dolar gelebileceği son noktaya kadar gelmiş. Gayrimenkul alanında böyle bir ödeme şekli sunarsanız vatandaş gider dolarını bozdurur, getirir projeye yatırır" dedi. Emlak Konut olarak, 2017'nin en az bu yıl kadar iyi olacağını ifade eden Kurum, kârlılıklarının yine bu seviyelerde olacağını düşündüklerini kaydetti. 


Ödemeler teslimden sonra

Murat Kurum, "Çankaya'da yer alan projede, yüzde 10 peşinat 15 yıl vade ve 850 liradan başlayan ödeme koşulları sunuluyor. Ödemeler ise teslimden sonra başlıyor" dedi. Projenin ihalesinin ise bu ay ya da ocakta yapılmasının planlanıdığını ifade etti.


Akşam


Haber Yeni Şafak'ta şöyle yer aldı:


Kasım ayında 2 bin 205 konutun satışına imza atan Emlak Konut GYO, 20 günde açıkladığı yeni projelerle 6 milyar liralık iş hacmi ortaya koydu. 


Ankara’da inşa edilecek 1.478 konuttan oluşan Başkent Emlak Konutları’nın tek başına 2 milyar liralık satış değerine ulaşacağını belirten Genel Müdür Murat Kurum, yatırımlara devam edeceklerini söyledi.



Bugüne kadar gerek doğrudan, gerekse hasılat paylaşım modeliyle yaptığı projelerde ekonominin çarklarına destek veren Emlak Konut GYO, yeni iş modelleriyle de sektöre desteğini hızla sürdürmeye devam edecek. Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Ülkemiz de bu süreç içerisinde ekonomik açıdan birtakım dalgalanmalara mağruz kalıyor. Ancak bu tür dalgalanmaların önüne geçmek için alınabilecek en doğru pozisyon yatırımlara hız vermek. Biz, 250 sektörü doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen inşaat sektöründe yeni yatırımlarla destekliyoruz. Yeni iş modelleriyle ekonomiye 20 günlük süre içerisinde Gebze, İzmir Alsancak ve Ankara projeleriyle yaklaşık 6 milyar liraık iş hacmi oluşturduk. Hacim oluşturan ve döngüyü sağlayan yatırımlarla ekonomiye destek vermeye devam edeceğiz” dedi.


Konut alan kazanır

Dövizdeki yükselişin sonuna gelindiğine dikkat çeken Murat Kurum, gayrimenkul için ise bunu söylemenin mümkün olmadığını ve fiyatların sürekli olarak yukarıya gittiğini söyledi. Bu dönemin konut almak açısından cazip olduğuna vurgu yapan Kurum, “Gebze orta altı geliri olanlara yönelik bir projeydi. Başkent orta ve orta üstü gelir grubuna hitap ediyor. Ama tüm projelerimizde ödeme planlarıyla konut almayı kolaylaştırıyoruz. Başkant projesinden ev alacak bir kişi 2+1 ev için 600 bin lira fiyatla ev aldığında bunun 60 bin lirasını peşin verecek. Evi teslim aldığında bir 60 bin lira daha verecek. Teslimden 1 yıl sonra da 60 bin lira ödeyecek. Aylık taksitler 3 bin 400 liradan başlayacak” bilgisini verdi.


Ankara'da ilk değil

Başkent Emlak Konutları, Emlak Konut'un Ankara'da devam eden 4. projesi. 202 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen site, dönüşüm kapsamında Çankaya Mühre'de yükseliyor. Projede 10 adet 1+1, 388 adet 2+1, 788 adet 3+1, 285 adet 4+1, 5 adet 5+1 dubleks ve 2 adet de 6+1 dubleks olmak üzere toplam 1.478 konut ve 26 adet ticaret birim bulunuyor. Fiyatlar 395 bin TL ile 1 milyon 100 bin TL arasında farklılık gösteriyor.


Projede 492 hak sahibi var

Proje arazisi içinde 492 hak sahibi bulunuyor. Hak sahiplerine 98 metrekare ile 135 metrekare büyüklüğünde 3+1 tipi evler veriliyor. Murat Kurum, yaklaşık 1,5 yıldır hak sahiplerinin kiralarını ödediklerini söyledi. Hak sahiplerine ev teslimleri ise 18 ay sonra olarak planlandı.


1 ayda 2.205 konut sattı

Emlak Konut GYO Kasım ayı sonuçları açıklandı. Buna göre bir aylık sürede satışı gerçekleşen bağımsız bölüm sayısı 2 bin 205 adet oldu. En yüksek satış 1.725 bağımsız bölüm ve 780 milyon 389 bin lira ile Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ta yapıldı. 1 Ocak - 30 Kasım 2016 tarihleri itibariyle ise toplamda 6 milyon 232 milyon 745 bin TL değerinde 8 bin 926 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirildi. 11 aylık sürede yabancı ülke vatandaşlarına da 360 milyon 930 bin lira değerinde, 531 adet bağımsız birim satışı yapıldı.


Katma değeri olan işbirlikleri şart

İzmir Alsancak'ta Tariş Kooperatiflerine ait arazide gerçekleştirdikleri protokolde sosyal sorumluluk da üstlendikle- rini belirten Kurum, “Galatasaray arazisiyle başladığımız bu yeni iş modelini Tariş arazisinde devam ettiriyoruz. Ancak bu iş modelini arsası olan herkesle yapmayı düşünmüyoruz. Yoksa elinde arsası olan çok fazla kişi bize müracat ediyor. Ama biz istiyoruz ki katma değeri yüksek olan işlere imza atalım ve bundan Türkiye kazansın. Tariş arazisindeki işbirliği, tarıma da destek verecek. Tariş, burdan elde edttiği gelirle tarımı daha da ileriye taşıyacak” bilgisini verdi.


Mustafa Ceceli yatırımı düşünüyor

Başkent Emlak Konutları'nın reklam yüzü Mustafa Ceceli ilk kez bir gayrimenkul projesinin reklamlarında oynadığını söyledi. Dünyada 100 milyondan fazla evsizin yaşadığına vurgu yapan Ceceli, “Barınma ihtiyacına akılcı çözümlerle yanıt veren bir proje olması ve benimde bir dönem yaşadığım eve yakınlığı nedeniyle reklam filminde oynamayı kabul ettim. Böyle bir projeye dahil olmaktan memnunum. Ben yatırım için projeden ev almayı samimi olarak söylüyorum düşünüyorum. Fiyatları soran arkadaşlarım da var” dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön