29 / 04 / 2024

Basmane Çukuru'na hastane mi yapılacak?

Basmane Çukuru'na hastane mi yapılacak?

İzmir'in gündeminden düşmeyen 'Basmane çukuru'nun ihalesi nihayet yapıldı. Kazanan şirket alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi.



Yıllardır İzmir'in gündeminden düşmeyen 'Basmane çukuru'nun ihalesi nihayet yapıldı. Kazanan şirket alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Sosyal medya üzerinden yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi.


Basmane semtinde yer alan ve 17 yıldır çözüme kavuşturulamadığı için “Utanç Çukuru” adı verilen Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satış ihalesi yapıldı.


İhaleyi kazanan Folkart Yapı’ya ait Livamine Madencilik A.Ş ise alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Sosyal medya üzerinden yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi. Sokağın nabzını tuttuğumuz anket uygulamamızın “Basmane Çukuru’na ne yapılmalı?” sorusuna İzmirliler en çok yüzde 44 ile ‘hastane yapılsın’ dedi.


ŞEHRE YAKIŞAN BİR HASTANE


Anket sonuçlarına göre yüzde 44 ile en çok oyu hastane seçeneği aldı. Ankete katılanlar ve sokaktaki vatandaşlar, alanın büyüklüğü itibariyle tam teşekküllü modern bir hastanenin İzmir’e sağlık ve cazibe getireceğini ifade ettiler. Yıllardır şehrin göbeğinde yer alan çukurdan rahatsızlık duyduklarını ifade eden vatandaşlar, yapının çözüme kavuşmasından duydukları mutluluğu da dile getirdiler. Özellikle alanın çevresinde yer alan oteller dolayısıyla da bölgeye yapılacak bir hastanenin birçok vatandaşa hizmet sağlayabileceği belirtiliyor.


ALIŞVERİŞ MERKEZİ TARTIŞMALI


Ankette en çok oyu alan ikinci seçenek ise alışveriş merkezi yapılması oldu. Yüzde 20 ile alana geniş ve modern bir AVM isteyen vatandaşlar olduğu gibi, çevre esnafının zarar görmesini istemeyen vatandaşlar da yoğunlukta oldu. Sokakta sorularımızı yanıtlayan kent sakinleri, genellikle çevrede bulunan esnaf ve küçük işletmelerin zarar görmemesi adına alana AVM yapılması fikrine çekinceli yaklaştı. Ankette diğer seçeneklerde yer alan otele verilen oy yüzde 20 olurken, iş merkezi yapılması fikrine ise yüzde 16 oy çıktı.


“İZMİRLİLER KARAR VERECEK”


İhaleyi alan firmalardan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da alana yapılacak projeye İzmirlilerin karar vermesini istediklerini ifade etmişti. İzmirlilerin görüş ve desteklerine önem verdiklerini belirten Sancak, “İzmirlilerin beklentilerini tam olarak anlamak amacıyla bir anket yapacağız. Basmane’deki utanç çukurunda yapılacak projeye İzmirliler karar verecektir. Hatta anket sonuçları doğrultusunda adını da İzmirliler koyacaktır. Konsorsiyum olarak bu alana 750 milyon TL’lik bir yatırım yapacağız. Projede 4 bini inşa aşamasında olmak üzere toplamda 9 bin kişinin istihdam edilmesini öngörüyoruz. Bu da  İzmir  için çok önemli başka bir gelişmedir" ifadelerini kullanıp, kararı kente bıraktı.


İlk Ses Gazetesi


Geri Dön