16 / 05 / 2024

Basmane Çukurunun yeni sahibi kim

Basmane Çukurunun yeni sahibi kim

İzmir'in gündeminden düşmeyen 'Basmane çukuru'nun ihalesi nihayet yapıldı. Kazanan şirket alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi.

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

İzmir Basmane'deki tarihi konakta onarım çalışmaları devam edecek mi?

Basmane semtindeki Atatürk'ün eşi Latife Hanım ve onun babası Muammer Bey'in doğduğu, geçmişte Yeni Sadık Bey Oteli olarak da faliyet gösteren tarihi konak, dökülüyor.

Basmane çukurunu ünlü mimarlar kurtaracak!

İzmir Basmane'de 'utanç çukuru' olarak anılan alanda hayata geçirilecek dev tesis için proje geliştirecek mimarlık ofisleri belirlendi. Basmane çukurunun bulunduğu alanda sinemalar, alışveriş alanları, çok amaçlı salonlar rezidans ve ofis binaları yer ala

Pasaport'a 4 yeni otel yapılıyor!

İzmir'de turizmi canlandırmak, yatak kapasitesini artırmak için yeni otel inşaatlarına başlandı. Yatırımlar, 'oteller bölgesi' olarak bilinen Basmane'den Pasaport'a kaydı. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde 500 metrede dört otel inşaatı başladı.

İzmir Pasaport bölgesinde 4 yeni otel hayata geçecek!

İZMİR'de turizmi canlandırmak, yatak kapasitesini artırmak için yeni otel inşaatlarına başlandı. Yatırımlar, 'oteller bölgesi' olarak bilinen Basmane'den Pasaport'a kaydı. Bölgeye 4 yeni otel geliyor...

Vatandaşlar Basmane'deki utanç çukurunun bataklığa dönüşmesine tepki gösterdi!

15 yıldır atıl durumda bulunan Basmane 'deki utanç çukuru, farelerden sonra çeşitli kuş türlerinin, böceklerin, balıkların, kurbağaların ve yılanların da doğal yaşam alanı haline geldi...

Dünya Ticaret Merkezi temel çukuru bariyerlerle kapatıldı!

'Utanç Çukuru' İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince ilaçlandıktan sonra etrafı demir panolarla kapatıldı. Vatandaşlar Yeni Asır 'a teşekkür ederken, Basmane çukurunun tamamen kapatılarak, alanda gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi.

Dünya Ticaret Merkezi temel çukuru İzmirlileri isyan ettirdi!

Basmane'deki utanç çukurunun halini Yeni Asır 'ın dünkü manşetinde gören vatandaşlar, çevre esnafı, siyasiler, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, Büyükşehir ve Konak Belediyesi 'ni göreve çağırdı.

Basmane Çukuru'nun alanı 104 bin metrekareye indrildi!

Basmane Meydanı'ndaki çukur için hazırlanan yeni plan kabul edildi, yeni plandı inşaat alanı 200 bin metrekareden 104 bin metrekareye indirildi

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

Basmane Çukurunun yeni sahibi kim Haberi

Basmane Çukurunun yeni sahibi kim

Yıllardır İzmir'in gündeminden düşmeyen 'Basmane çukuru'nun ihalesi nihayet yapıldı. Kazanan şirket alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Sosyal medya üzerinden yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi.


Basmane semtinde yer alan ve 17 yıldır çözüme kavuşturulamadığı için “Utanç Çukuru” adı verilen Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satış ihalesi yapıldı.


İhaleyi kazanan Folkart Yapı’ya ait Livamine Madencilik A.Ş ise alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Sosyal medya üzerinden yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi. Sokağın nabzını tuttuğumuz anket uygulamamızın “Basmane Çukuru’na ne yapılmalı?” sorusuna İzmirliler en çok yüzde 44 ile ‘hastane yapılsın’ dedi.


ŞEHRE YAKIŞAN BİR HASTANE


Anket sonuçlarına göre yüzde 44 ile en...