04 / 05 / 2024

Vatandaşlar Basmane'deki utanç çukurunun bataklığa dönüşmesine tepki gösterdi!

Vatandaşlar Basmane'deki utanç çukurunun bataklığa dönüşmesine tepki gösterdi!

15 yıldır atıl durumda bulunan Basmane 'deki utanç çukuru, farelerden sonra çeşitli kuş türlerinin, böceklerin, balıkların, kurbağaların ve yılanların da doğal yaşam alanı haline geldi...




Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'in merkezinde en işlek noktalar arasında yer alan ve yaklaşık 15 yıldır atıl durumda bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nin yapılacağı Basmane çukuru, farelerden sonra çeşitli kuş türlerinin, böceklerin, balıkların, kurbağaların ve yılanların da doğal yaşam alanı haline geldi. 21 bin metrekarelik alan ilgisizliğe terkedildiği için, çeşitli ördek türlerinin, çeşitli böcek, balık ve kurbağa gibi canlıların türediği ve üzerinde martıların uçuştuğu dev bir bataklığa dönüştü. 


Hayvanat bahçesi gibi

Vatandaşlar, fareli çukurun bir bataklığa dönüşmesine tepki göstererek, "Burası artık iyice çığırından çıktı. Çukurda bir sürü hayvan türleri üremeye başladı. Farelerden sonra, kurbağalar, yılanlar, martılar, çeşitli kuş türleri, böcekler ortalıkta cirit atıyor. Yetkililer, martıların bile bu çöplüğe akın ettiğini görmüyorlar mı? Kentimizin göbeğinde martılar bu bataklığa akın ederken, onlar reklam peşinde koşuyorlar. Önce bu pisliği temizlesinler. Ondan sonra icraatlarını anlatsınlar. Bu reklam panolarıyla bu pisliği kapatmasınlar" diye konuştu. 


Sinek istilası olabilir

Basmane çukurunun bataklığa dönüşmesi nedeniyle her yaz sinek istilasına uğradıklarını belirten vatandaşlar, "Bu alanda yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi ise sinekler. Özellikle yaz aylarında sinek istilasına uğruyoruz. Alanda ilaçlama yapılmadığı için havaların ısınmasıyla her yeri sinekler sarıyor. Bu rezalete artık bir son verilmesini istiyoruz" dedi.


Fareli çukurda afiş savaşı

Gezi Parkı olayları sırasında alanın etrafından kaldırılan demir panoların tekrar yerine takılması sonrasında, bölgede yerel seçimler nedeniyle belediyeler arasında tam anlamıyla "afiş savaşları" yaşanmaya başladı. Yeni Asır'ın defalarca yayınladığı fareler ve alanın yarattığı görüntü ve çevre kirliliği ile gündeme gelen Dünya Ticaret Merkezi inşaat alanı şimdi de etrafında bulunan panolarda yaşanan afiş rekabetleri ile gündeme geldi. Vatandaşlar ise, seçimler nedeniyle projeleri ve icraatlarını halka duyurmak için çukurun etrafını reklam afişleriyle donatan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi'ne tepki göstererek, "Buraya reklam panosu asacaklarına çukuru kapatsınlar" diye konuştu. Vatandaşlar, "Belediyeler bu çukuru temizleyip kapatacağına panolara icraat ve projelerini anlatan afişler asarak birbiriyle yarışıyor. Bu reklam panolarıyla burayı kapatmaya çalışacaklarına öncelikle bu utanç çukurunu temizlesinler" diye konuştu. Çevredeki işyeri sahipleri, gece saatlerinde alana gelen belediye ekiplerinin afiş asabilmek için yer kapma yarışı içerisinde olduğunu belirterek, aynı özenin ve çalışkanlığın fareler ile anılan çukur için de gösterilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.


Yeni Asır




Geri Dön