05 / 05 / 2024

Başvuran aileye geri ödemesiz 7. 200 lira verilecek! Ödemeler başladı! İşte başvuru detayları ve şartlar

Başvuran aileye geri ödemesiz 7. 200 lira verilecek! Ödemeler başladı! İşte başvuru detayları ve şartlar

Aile Destek Programı'nın kapsamında 4 milyon aileye bir yıl boyunca toplamda 15 milyar TL ödenecek. Hanelerin gelir düzeyine göre hane başına 450 lira - 600 lira arasındaki ödemeler 29 Temmuz Cuma günü başladı. Aile Destek Programı'na başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 15 milyarlık Türkiye Aile Destek Projesi kapsamında hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yatırılmaya başlandı.

Hanelerin gelir durumuna göre aylık şekilde 450li, 550 lira ve 600 lira arasında destek sağlanacak. Bu şekilde yıllık 5. 400 – 7. 200 lira arasında destek verilmiş olacak. Destekler, 12 ay boyunca düzenli olarak verilecek.

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Aile Destek Programı başvuruları, e - Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabilecek.

İhtiyaç sahibi tüm kişiler, destekten faydalanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuruda bulunabilecek.

Destekten faydalanmak için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1. 833 TL’den az olması gerekiyor. Dört kişilik bir ailede 7. 300 TL’nin altında gelir var ise destekten faydalanabilir. Program ilk açıklandığında net asgari ücret 4. 253 TL olduğundan kişi başı gelir şartı 1. 417 TL idi.

Asgari ücretteki artış sebebi ile bu yardımı almak kolaylaştı. Gelir hesabında hanedeki tüm kişilerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil edilecek.

Başvuran aileye geri ödemesiz 7. 200 lira verilecek! Ödemeler başladı! İşte başvuru detayları ve şartlar

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.07'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,41 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1036 Türk Lirası değerinde.

Bütün yatırımcılar İslam Memiş’in açıklamasına kilitlendi! Altın yıl sonunda ne kadar olacak? Neye yatırım yapmalıyız?

İş arayanlara Kızılay’dan müjde! Kızılay’da iş sahibi olabilmek artık çok basit! Sakın tarihleri kaçırmayın

Elimizdeki dolarları bozduralım mı bozdurmayalım mı? Dolar uzmanı Selçuk Geçer flaş çağrıyı yaptı! O rakama hazır olun

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön