02 / 05 / 2024

Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırıyor!

Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırıyor!

Antalya'da son genel seçimler öncesi en dikkat çekici vaatlerden biri olan Demre-Kaş arasında yıpılacak Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırıyor.



Demre Turizm Yatırımcıları Birliği (DETUYAB) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bir yazı göndererek 'Batı Antalya Havalimanı projesine talibiz' mesajı verdi. DETUYAB Başkanı Hasan Akıncıoğlu, bölge potansiyeli göz önüne alındığında Batı Antalya Havalimanı yatırımının son derece yatırıma uygun olduğunu vurguladı. 


ÜYELERİN DENEYİMİ VAR 

Havalimanı projesinin yap işlet devret modeli ile ihaleye çıkarılması halinde, DETUYAB olarak projeye talip olduklarını ifade eden Akıncıoğlu, "Birliğimizde yer alan yatırımcı şirketler turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren konusunda deneyim sahibi kuruluşlar olup, 2 inşaat kökenli firmamız ise Türkiye'de yer alan 2 havalimanı inşaatını gerçekleştirme tecrübesine sahiptir" dedi. 


YENİ OTEL YATIRIMLARI 

Demre'nin turizm potansiyelinin yeni tesis yatırımlarıyla arttığına dikkat çeken Akıncıoğlu, "Ancak bölgenin ulaşım güçlükleri ve havalimanlarına olan uzaklık, bizler için de çok önemli bir sorun mahiyetindedir" dedi. DETUYAB Başkanı Akıncıoğlu, ilk 9 parsellik bölümü yaklaşık 7 bin 500 yatak kapasiteli olan Demre Turizm Merkezi'nde yapılan turizm yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. 1 otelin inşaatının 2014 yılında tamamlanarak hizmete girdiğini hatırlatan Akıncıoğlu, 3 otelin inşaatlarının da 2 yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.


Sabah Güney


Geri Dön