28 / 04 / 2024

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışma sürüyor!

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışma sürüyor!

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışma sürüyor. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 bin yatak kapasiteli Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Güzeloğlu, kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini kaydetti.



Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Güzeloğlu, İl Koordinasyon Toplantısı'ndaki konuşmasında, projenin sadece kente değil, bölge ve ülke turizmine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.


Basında, projeyle ilgili gerçek dışı bazı haberler yer aldığına dikkati çeken Güzeloğlu, şöyle devam etti:


"Bu çalışmaların durduğuna yönelik gerçeğe aykırı, saptırma amaçlı yapılan haberler basında yer aldı. Diğer tüm projeler gibi Tarsus Kazanlı Turizm Projesi de kararlılıkla devam etmekte. Yol çalışmaları dahil, duran hiçbir şey yok. Amacımız, hukukun ve yatırım kararlarının içerisinde hareket etmek. Bu proje, Doğu Akdeniz, Mersin ve tüm bölgenin çok önemli projesidir. Sadece yatak kapasitesi değil, golf sporu, kongre turizmi, bölgenin tüm turistik altyapısını kapsayacak turizm alanları, Karboğazı Kayak Merkezi ile bütünsel olarak yaklaştığımız zaman projenin önemi daha net ortaya çıkıyor."


Güzeloğlu, bölgede hazineye ait alanda 4,5 kilometrelik yolun tamamlandığını ifade ederek, kalan kısımlar için de Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün kamulaştırma çalışması başlattığını bildirdi.


Bedeli ödenmemiş bir taşınmazın yatırıma konu edilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Güzeloğlu, kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini kaydetti.


Bu arada, proje kapsamında su rezervleri ve suyun akacağı kanallarla ilgili çalışmaların tamamlandığı, 15 bin yatak kapasiteli 2 bölgenin doğalgaz ihtiyacını karşılamak üzere ihale yapıldığı ve bunun için 1 milyon 460 bin avro kaynak hazırlandığı belirtildi. Ayrıca 5 milyon lira bedelle yürütülen çalışma sonucu bölgeye Berdan ve Seyhan nehirlerden gelebilecek su baskını sorunu da çözüldü.


AA


Geri Dön