13 / 05 / 2024

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi çalışması

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi çalışması

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışma sürüyor. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 bin yatak kapasiteli Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Güzeloğlu, kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Mersin Tarsus'a 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılacak!

Mersin'deki altyapı çalışmaları tamamlanan Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi tahsis sahibi 6 firmanın tesis yatırımlarını bekliyor. Bölgeye 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılması planlanıyor. 

Mersin'deki 1 milyar dolarlık yatırımın temeli atıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada "Kazanlı Turizm Bölgesi'nde ikinci bir Belek oluşturacağız. Temel atma töreni gerçekleştirildi. Şu anda 1 milyar dolarlık bir yatırım orada gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

600 Yataklı Tarsus Devlet Hastanesi ve Kazanlı Turizm Bölgesi Temel Atma Töreni yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı...

Dağkazanlı Turizm İnşaat Danışmanlık Medikal İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dağkazanlı Turizm İnşaat Danışmanlık Medikal İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 400  bin TL sermaye bedeli ile Hassan Darkazanlı tarafından kuruldu. 

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

Mersin Tarsus'a 1 milyar dolarlık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Yapılacak yatırımla bölgenin 2. Belek olması bekleniyor

Turizm yatırımcılarına yapılan arazi tahsisleri TBMM'de!

Turizm yatırımlarını artırmak için yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsisleri ve Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinin ne zaman açılacağı konusu meclis gündemine taşındı..

Tarsus'un tarihi sokakları aydınlatıldı!

Tarsus Sinyalizasyon ekipleri, kentin önemli tarihi mekanlarından olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan Saint Paulus Kuyusu çevresinde bulunan 42. ve 43. sokakları aydınlattı.

Mersin Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde firma davaları sonuçlandı!

Mersin'in büyük çaplı ilk turizm projesi olma özelliği taşıyan Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde geçtiğimiz kasım ayında yapılan tahsislerin iptalinden sonra firmaların açtığı dava sonuçlandı.

TÜGİAD Kazanlı'da termal turizm için çalışacak!

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Türker Naslı ve üyelerini kabul eden Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçeye yatırım yapacak. Her türlü desteği vereceklerini belirterek, Kazan'ın termal turizm alanında değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Mersin Kazanlı'ya butik otel önerisi yapıldı!

Turizm Platformu Başkanı Olcar, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yapımı planlanan, ancak tahsisleri iptal edilen ve hukuki süreci devam eden Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Tarsus'ta Taşkuyu Mağarası turizme açıldı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2006 yılında ortaya çıkarılan ve Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Taşkuyu Mağarası turizmin hizmetine girdi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bölgeye önemli turizm adımı atıldığını belirtti.

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi çalışması Haberi

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi çalışması

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Güzeloğlu, İl Koordinasyon Toplantısı'ndaki konuşmasında, projenin sadece kente değil, bölge ve ülke turizmine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.


Basında, projeyle ilgili gerçek dışı bazı haberler yer aldığına dikkati çeken Güzeloğlu, şöyle devam etti:


"Bu çalışmaların durduğuna yönelik gerçeğe aykırı, saptırma amaçlı yapılan haberler basında yer aldı. Diğer tüm projeler gibi Tarsus Kazanlı Turizm Projesi de kararlılıkla devam etmekte. Yol çalışmaları dahil, duran hiçbir şey yok. Amacımız, hukukun ve yatırım kararlarının içerisinde hareket etmek. Bu proje, Doğu Akdeniz, Mersin ve tüm bölgenin çok önemli projesidir. Sadece yatak kapasitesi değil, golf sporu, kongre turizmi, bölgenin tüm turistik altyapısını kapsayacak turizm alanları, Karboğazı Kayak Merkezi ile bütünsel olarak yaklaştığımız zaman projenin önemi daha net ortaya çıkıyor."


Güzeloğlu, bölgede hazineye ait alanda...