23 / 12 / 2024

Mersin Kazanlı'ya butik otel önerisi yapıldı!

Mersin Kazanlı'ya butik otel önerisi yapıldı!

Turizm Platformu Başkanı Olcar, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yapımı planlanan, ancak tahsisleri iptal edilen ve hukuki süreci devam eden Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ile ilgili açıklama yaptı.



Mevcut projenin bugün artık uygulanabilirliğinin kalmadığını savunan Olcar, Kazanlı için yeni ve ilginç bir proje önerisi getirdi. 



"BU SAATTEN SONRA ESKİ PROJEYLE DEVAM ETMEK MERSİN'İN ZARARINADIR" Mersin'de 7 yıl önce turizmle ilgili Kazanlı bölgesinde tahsisler yapıldığını ve o dönemde bir proje çizildiğini anımsatan Olcar, bunun ilk etapta 8 bin, daha sonra 15 bin yatak öngörülen bir proje olduğunu kaydetti. Bu projenin, Mersin'in 7-8 yılına mal olan, bir çivinin dahi çakılmadığı bir projeye döndüğüne dikkat çeken Olcar, "Geldiğimiz sonuçta da bu tahsisler iptal edildi. Aslında gecikmesi bizim işimize yaradı, çünkü o zamanki yapılmış olan projenin şu anda para etmeyeceğini, devam etmeyeceğini gördük. O dönemde yapılsaydı çok daha farklı yol kat ederdik. Yani o projenin zamanında yapılması gerekiyordu ama köprünün altından çok sular geçti. Şimdi benzeri tesislere baktığınız zaman yanımızdaki Alanya, Antalya, Ege'deki oteller de boş durmuyor. Artık oteller 5 yıldız değil, 6 yıldız, 7 yıldız yapılıyor. Biz buraya 9 yıldızlı bir tesisi yapacağız. Yani hangi amaçla hangi aynı kategorideki yolcuları veya insanları biz buraya getireceğiz? Sonuçta geldiğimiz noktada Mersin bir 8 yılı kaybetti. İsterdik ki yapılsaydı, farklı bir noktaya gelseydi ama bu saatten sonra eski projeyle devam etmek Mersin'in zararınadır" diye konuştu. 



"MERSİN'E EN UYGUN KONSEPT, BUTİK OTEL KONSEPTİ" Kazanlı Projesi'ne ilişkin turizmin duayenlerinden Hüseyin Baraner'in de katılımıyla Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile bir toplantı yapıldığını aktaran Olcar, toplantıda Kazanlı'daki mevcut konseptin değiştirilmesi gerektiği fikrinin ortaya çıktığını söyledi. Bu çerçevede, Mersin bölgesine en uygun konseptin de Alaçatı benzeri tamamen butik otellerle yapılmış bir konsept olmasının öne çıktığını anlatan Olcar, bu ön çalışmada son derece başarılı fikirlerin ortaya çıktığını belirtti. 




FARKLI TIP EVLERDEN OLUŞAN BUTİK OTELLER 

Projenin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Olcar, yeni proje kapsamında, Mersin ve Türkiye geneline özgü 8-10 tip özel butik otel evin yer alacağı bir yarışma düzenlenmesinin planlandığını dile getirdi. Olcar, "Bunların içerisinde Tarsus evleri, eski Mersin evleri,  Adana  Tepebağ evleri, hatta Safranbolu evleri, Karadeniz evleri, İç Anadolu'daki ev de olacak. Bu tip farklı evlerin olduğu 10-15, belki daha fazla çeşitte butik oteller olacak" ifadelerini kullandı. 



Tahsislerin, 3-5-8- 10'ar dönüm olarak halka yayacak şekilde projelendirerek ve insanların gücü oranında yapabileceği şekilde butik otelin yapılacağı bir projeden söz ettiklerini aktaran Olcar, şöyle devam etti: "Daha sonra bunların merkezi yönetimle pazarlanacağı, içerisinde bisiklet yollarının, botanik bahçelerinin, hayvanat bahçesinin, golf sahalarının olduğu devasa büyük yerler. Bunun benzerleri var. Hatta 3 bin kişilik bir kongre salonunun da bulunacağı ve bütün bu tesislerce ortak kullanılacağı noktada bir projeyi çizdiğiniz zaman Mersin'in rekabet gücünü de farklı noktada yakalamış oluyorsunuz. Bugün Antalya'da konferans, kongre dediğiniz zaman hangi otelin konferans, kongre salonunu kullanırsanız o otelin bütün odaları ve imkanlarına mahkum olarak bu işi götürüyorsunuz. Oysa buna farklı bir alternatifi kullanıcıya verdiğiniz zaman, 'Bakın siz doğayla iç içe, bu kadar çeşitli butik otelin oluştuğu bir köyde, bir mecrada istediğiniz otelde kalacaksınız, sabah kalkacaksınız bisikletinizle konferans salonunuza gideceksiniz, orada 2-3 gün konferansınıza katılacaksınız' dediğiniz zaman bunun satılabilir, müşteri bulunabilir ayrı bir katmanını da yaratmış oluyoruz." 



"RAKİBİMİZ OLMAZ" 

Böyle bir projeyle Mersin'in rakibinin de olmayacağını vurgulayan Olcar, "Hem de Türkiye'ye farklı bir ürün koyuyorsunuz. Bu iş eğer düzgün planlanır, omurga doğru oturtturulur, herkesin keyfiyetine bırakılmadan örnek bir köy bu noktada oluşturulabilirse, Mersin'in bunu uygulayabileceği 8 değişik daha noktası vardır ve bunlar bu şekilde yapılabilir. Bu bizim bölgemizi Alanya, Antalya veya farklı noktalarda bir rekabet unsuru olarak onlara bir rakip değil, bilakis onların ürünlerine Türkiye turizminde farklı açılar kazandıracak olan bir boyuta getirmiş olur. Dolayısıyla o projenin yapılmasını bu noktadan dolayı da önemsiyoruz" şeklinde konuştu. Şu anda hala mevcut yerin bir takım hukuki süreçleri devam ettiği için resmi noktada bir şey yapılamadığına işaret eden Olcar, sözlerini şöyle tamamladı: "Sonuçta Mersin bir 8 yılını bu noktada kaybetmiştir. Ama şu andan itibaren aynı noktaya gelirse, aynı projeyle giderse Mersin 8 yılın üzerine çok büyük bir hatayı daha yapıyor olacaktır. Dolayısıyla o konseptin değiştirilerek bu şekilde o hayata geçirilmesi Mersin'in daha hayrına olacaktır."


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön