03 / 05 / 2024

Batı Şeria'daki ruhsatsız iki ev yıkıldı!

Batı Şeria'daki ruhsatsız iki ev yıkıldı!

İsrail güçleri tarafından işgal altında bulunanan Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan iki ev ruhsatsız olduğu iddia edilerek yıkıldı.



Batı Şeria'yı işgal eden İsrail güçleri, bölgede bulunan 2 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı. El Halil'deki Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cubur, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, İsrail güçlerinin kentin güneyindeki El-Halave köyüne buldozerler eşliğinde baskın düzenlediğini söyleyen Cubur, İsrailliler'in Filistinli "Ebu Aram" ailesine ait iki evi "Oslo Anlaşmasına göre ilan edilen C bölgesinde izinsiz inşa edildiği" nedeniyle yıktığını belirtti.

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 evi yıktı!

Yıllar önce inşa edilen evlerde ailelerin yaşadığını vurgulayan Cubur, evlerin buldozerlerle yıkılıp, bombayla havaya uçurulduğunu söyledi. Cubur, bu yıkımların "İsrail'in yıldırma politikalarının bir parçası olduğunu" söyledi. 

Filistin ve İsrail yönetimi arasında 1995 yılında yapılan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin ise "idari ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

Batı Şeria’da Filistinlilere ait evler yıkılıyor!


Geri Dön