02 / 05 / 2024

Batı Şeria ruhsatsız ev yıkımı

Batı Şeria ruhsatsız ev yıkımı

İşgalci İsrail güçleri, Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin bölgesine bağlı Meriha Köyü'nde Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız olduğu" nedeniyle yıktı.

İsrail Batı Şeria'daki binaları yıkıyor!

İsrail güçleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki Filistinlilere ait bir binayı yıktı. İsrail, bölgedeki yıkıma devam ediyor.

Batı Şeria'daki ruhsatsız iki ev yıkıldı!

İsrail güçleri tarafından işgal altında bulunanan Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan iki ev ruhsatsız olduğu iddia edilerek yıkıldı.

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait 6 dükkanı yıktı!

İsrail askerleri Batı Şeria’da yer alan toplam 6 dükkanı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı...

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilerin evlerini yıktı!

İşgal altında bulunan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinlilerin bazı ev ve ahırlar, "ruhsatsız" olması nedeniyle İsrail askerleri tarafından yıkıldı.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinlileri evsiz bırakıyor!

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evlerin yıkımına devam ediyor. Son olarak askerler  Batı Şeria'nın El Halil kentinde Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait evi bir "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail Batı Şeria'da 2 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil şehrinde Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

İsrail güçleri Batı Şeria'da 4 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 4 adet baraka evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

İsrail güçleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait 11 yapıyı yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria’nın Tubas kenti kırsalında Filistinli bedevilere ait 11 evi ruhsatsız olduğunu ileri sürerek yıktı.

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı!

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı. Evleri yıkılan ve kurtarabildikleri birkaç eşya ile sokakta kalan Filistinlilerden bazıları göz yaşlarına boğuldu

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait yapıları yıktı!

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde Filistinlilere ait bazı yapıları "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da ruhsatsız inşa edildikleri iddiasıyla Filistinlilere ait olan 2 evi yıktı.

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinli bir aileye ait olan, inşaat halindeki evi "ruhsatsız" olduğu sebebiyle yıktı...

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria Beytullahim kentinde Filistinlilere ait bir evi “ruhsatsız olduğu” gerekçesiyle yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İşgalci İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’nın Ramallah bölgesinde bir Filistinliye ait iki ev ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkıldı.

Batı Şeria ruhsatsız ev yıkımı Haberi

Batı Şeria ruhsatsız ev yıkımı

İsrail güçleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın Cenin kentinde Filistinlilere ait bir evi yıktı.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cenin'e bağlı Yabad Beldesi Belediye Başkanı Samir Ebubekir, konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Meriha Köyü'ne baskın düzenleyen İsrail askerlerinin Emin Hammude isimli Filistinliye ait evi ''ruhsatsız olduğu'' gerçeksiyle yıktığı bildirildi.

İsrail yönetiminin Meriha Köyünü "C bölgesi" olarak sınıflandırdığını söyleyen Ebubekir, Filistinlilere hiçbir şekilde ev inşa etme izni verilmediğini söyledi. Ebubekir, İsrail'in hedefinin yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etmek üzere bölgedeki Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutmak olduğunu belirtti.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine bölünmüştü. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B...