29 / 04 / 2024

Batışehir 250 daireyi kampanyayla satacak!

Batışehir 250 daireyi kampanyayla satacak!

Batışehirde ilk etap satışları tamamlanırken, ikinci etap satışları aralık boyunca sürecek kampanyayla devam ediyor. Ege Yapı Group, yüzde 1 peşinat, 24 aya kadar yüzde sıfır faiz uygulamasıyla bu ay 250 daire satmayı hedefliyor



TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Ege Yapı Group ve diğer bir  TOKİ  iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat A.Ş.nin (EPP) işbirliğiyle hayata geçen Batışehirde satışa çıktığı ağustos ayından bu yana toplam 1150 konut satışı gerçekleşirken, Emlak Konut GYO projeleri arasında ekim ayında hasılat rekoru kırarak ilk sıraya yerleşti. Batışehirde ilk etap satışlarının iki ay gibi kısa sürede tamamlandığına dikkat çeken Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İlk etap satışlarımızın ardından ikinci etapta da kısa sürede ciddi bir satış rakamına ulaştık. Faiz oranlarının arttığı ve global kriz senaryolarının yoğunlaştığı bir dönemden geçiyor olmamıza rağmen, bu zor dönemi satış ve hasılat rekoru kırarak kapatıyoruz dedi.
Aralık için kampanya
Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, proje ilerledikçe elde edilecek avantajın yoğun talebe paralel olarak katlanarak artacağını öngördüklerini belirterek, yeni bir projeye başladıklarını da dile getirdi. Kabadayı, aralık ayına özel  başlattıkları kampanya ile ilgili şu bilgileri verdi: İkinci etap satışlarımız yüzde 1 peşinat, 24 aya kadar yüzde sıfır faiz ile devam ediyor. Bir banka ile sadece bize özel faiz oranları ile anlaştık. 60 ayda yüzde 0.93, 120 ay vadelendirmede ise yüzde 1.05 faiz uygulanacak. Kampanya ile hedefimiz 1 ay içerisinde 250 konut satışı gerçekleştirip, 80-100 milyon TL gelir elde etmek. Teslim için verdiğimiz tarihten 6 ay önce anahtarlarını sahiplerine veriyor olacağız. Projeden ev alanlar çok mutlu. Şu ana kadar yüzde 20 prim yaptı. İlerleyen zamanlarda lokasyon sebebiyle bu oran daha da artacak.
1.3 milyon lira hedefi
İlk etapın satışlarının tamamlandığına dikkat çeken İnanç Kabadayı, şunları söyledi: Şu ana kadar elde ettiğimiz gelir 355 milyon TL. Emlak Konut GYO projeleri arasında satışlarımız, Emlak Konutu da çok mutlu ediyor. Bundan sonraki aylar satış grafiğini düşürmeden, konut kısmının satışlarını bitirip diğer alanlarla ilgili satışlar konusunda hızlanmak istiyoruz. İkinci etapta ise 920 konuttan 250si satıldı. Satışlardan 27 tanesi ise Suriye, Yemen, Suudi Arabistan ve Azarbeycanlı kişilere yapıldı. 360 milyon liralık hasılat yapan şirketin proje sonunda hedefi ise 1 milyar 325 milyon lirayı geçmek.
3 bin 123 konut var
Ege Yapı Groupun TEM Otoyoluna cepheli Avrupanın en büyük karma inşaat projesi Batışehirdee 1+0dan 4+1e kadar 14 farklı tipte toplam 3 bin 123 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, parkurlar, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. Projedeki dairelerin büyüklükleri 47 metrekareden başlayıp, 407 metrekareye kadar çıkıyor. Daire fiyatları ise stüdyo daireler için 147 bin TL ile 285 bin TL, 1+1 daireler için 225 bin TL ile 273 bin TL, 2+1 daireler için 307 bin TL ile 528 bin TL, 3+1ler için 401 bin TL ile 599 bin TL, 4+1 daireler için 614 bin TL ile 682 bin TL, dubleks daireler için de 610 bin TL ile 916 bin TL arasında değişiyor.

3 katı büyüklükte proje geliyor

EGE Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Suudi Arabistanlı bir şirketle ortaklık kurduk. Bu şirket Türkiyeye ilk planda yatırım için 1 milyar dolar ayırdı. Önce onları Türkiyeye ısındırmak için Kartalda, 120 milyon dolar yatırım bedeli olan bir kule ofis projesi yapacağız. Çok daha büyük projelere imza atmak istiyorlar dedi. Kabadayı, daha sonra Avrupa Yakasında, Batışehirin 3 katı büyüklükte bir projeye başlayacaklarını, bunun için kentsel dönüşümü beklediklerini anlattı.

İki metro istasyonu açılacak

BATIŞEHİR, 700 milyon TLlik yatırımla hayat bulacak. Tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek proje, 818 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. İstanbul TEM Otoyolu cepheli lokasyonda yükselen Batışehirin, İstanbulun yeni kesişim noktası olarak anılması bekleniyor. TEM otoyoluna 800 metre cepheli arsanın önünden günde yaklaşık 200 bin araç geçiyor. Projenin çevresinde yürüme mesafesinde iki metro istasyonu açılacak. Bu hatlar inşaat ve planlama halinde olan Beşiktaş-Bağcılar ve Bakırköy-Bağcılar hatları olacak. Batışehir Projesinin ilk etabı 2013 yılının Temmuz ayında teslim edilecek. 2014 yılında ise proje tamamlanmış olacak.

2012 için endişe taşımıyoruz

KONUT sektörünün 2012 yılı için endişe taşımadığını dile getiren Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Yeni yılda konut fiyatları artış gösterebilir. Bizi çok etkileyecek bir kriz beklemiyoruz. Avrupanın borç krizi çok tehlikeli ve her yere sıçrayabilir. Ama Türkiyenin durumu 5 gömlek daha iyi. Tedbirlerimizi aldıktan sonra sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Çalkantılı bir durum olursa, şehre uzak projeler ciddi etkilenir dedi.
Hürriyet


Geri Dön