28 / 04 / 2024

Batışehir bir ayda 250 konut daha satacak!

Batışehir bir ayda 250 konut daha satacak!

Emlak Konut GYO hasılat raporlarında Ekim ayını 81 milyon 699 bin 617 liralık ciro rakamı ile ilk sırada kapatan Batışehir, 2011 yılı sonuna kadar 250 konutu daha yeni sahipleri ile buluşturmak istiyor



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının hasılat raporlarında Ekim ayını 81 milyon 699 bin 617 liralık ciro rakamı ile ilk sırada kapatan Batışehir, 2011 yılı sonuna kadar bu tempoda devam etmek istiyor. İki etapta toplam 1150 konut satarak 355 milyon lira hasılat elde eden Batışehir, düzenlediği yeni satış kampanyası ile yıla sonuna kadar 250 konutu daha yeni sahipleri ile buluşturmak istiyor.

Satıştaki başarılarını düzenlediği bir toplantı ile basın mensuplarına aktaran Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Türkiyenin içinde bulunduğu genel ekonomik durumdan inşaat sektörüne kadar bir dizi açıklamalarda bulundu. Çıkarılması gereken 2B, mütekabiliyet ve kentsel dönüşüm gibi yasaların ekonominin önünü açacağını vurgulayan Kabadayı, kendilerinin de Suudi Arabistanlı bir yabancı bir ortakla gelecek hafta imzalayacakları anlaşma ile yılda 1 milyar dolarlık bir yatırımı Türkiyeye çekeceklerinin müjdesini verdi.

BATIŞEHİRDE SATIŞLAR İYİ
İnşaatın Türkiye ekonomisindeki cari açığa faydalı olacağını belirterek sözlerine başlayan Kabadayı, Batışehirde de iyi bir satış grafiği yakaladıklarını dile getirdi. Ekim ayında satış şampiyonu olmanın kendilerini sevindirdiğini belirten Kabadayı, Lansmandan sonra 2 ayda 1150 konut satıldı ve 355 milyon lira hasılat elde edildi. Şu anda 2 etapta ortalama 2 bin konutu satışta tutuyoruz. Yılsonuna kadar 250 konut daha satmayı hedeflediğimiz bir kampanyayı da bu toplantı ile başlattık. Yüzde 0dan başlayan faiz oranları ve yüzde 1den başlayan peşinatlar ile 24 aya kadar vade yapıyoruz. Bunun haricinde firma bünyesinde de 5 farklı ödeme seçeneğimiz mevcut. 120 ay vadede yüzde 1.05 ve 60 ay vadelerde de yüzde 0.93 oranında faiz uygulanıyor dedi.

BATIŞEHİR, ESTETİK VE FARKLI
Batışehirin estetik, farkı, ulaşım yollarının merkezi, her şeyin bulunması ve hayatın her türlü ihtiyacını karşılaması ile dikkat çektiğini belirten Kabadayı, Artık insanlar işlerine ve ulaşacakları yerlere yakın olmak istiyorlar. Çocuklarının okullarının yakın olmasını, işlerinin evlerine yakın olmasını istiyorlar. Trafik sorunu çekmek istemiyorlar. Batışehir bu açıdan çok kıymetli bir lokasyonda yer alıyor. 3123 konut, rezidanslar, otel, mağazalar, AVM, iş merkezleri, eğitim kurumları kısacası her şeyi ihtiva ediyor dedi.

Doğa Koleji, Bilfen, Okyanus ve Bahçeşehir Kolejleri ile görüştüklerini ve bu 4 eğitim kurumundan birisini tercih ederek projede okul kurmalarına izin vereceklerini dile getiren Kabadayı, Bunlara ek olarak dünyaca ünlü otel markalarıyla da görüşüyoruz. Onlardan birisine projede yer vereceğiz dedi.

Kabadayı; Türkiye ekonomisi, Egeyapı Group ve inşaat sektörü hakkındaki farkı konularda açıklamalar yaparak fikirlerini şöyle sıraladı:

Batışehirde inşaatlar hızla devam ediyor. Söz verdiğimiz tarihlerde konutları teslim edeceğiz. Söz vermek gibi olmasın ama 6 aylık bir erken teslim dahi söz konusu olabilir.

Suriye, Yemen, Sudan, Azebaycan ve Suudi Arabistan olmak üzere farklı ülke vatandaşlarını 27 konut sattık. Yabancılar heyecanla mütekabiliyet  yasasını bekliyorlar. Sözleşmeyi yapalım yasa nasıl olsa çıkacak diye bir bekleyiş içindeler.

2B, kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasaları ile sektör canlanacak. İnşaat sektörü 200 alt iş kolunu daha hareketlendiriyor.
Batışehirde konut alanlar 2 ayda yüzde 20 kazandılar. Bunun daha da artacağını öngörüyoruz.

Basın Ekspres Yolu Avrupa yakasındaki konutlaşmanın ana aksı haline geldi.

Taahhüt projesi olarak geliştirdiğimiz Beşiktaştaki otel, gelecek yılın sonunda turizme açılacak.

Mütekabiliyet yasası çıktığı takdirde Körfez ülkeleri ve Rusyada 4 satış ofisi açacağız. Şimdiden bunun görüşmelerini gerçekleştiriyoruz.

Sektörde analiz ve istatistik bilgisi azlığı var. Bunların artırılması gerekiyor. Örneğin mütekabiliyet yasasından beklenen ortalama rakam bile belli değil. Bu rakamı eğer 5 milyar dolar olarak kabul edersek birkaç yılda yabancıya satıştan bu rakamı toparlayabiliriz.

Suudi Arabistanlı güçlü bir ortakla gelecek hafta anlaşma imzalamak üzereyiz. Bu ortağımız yılda 1 milyar doları Türkiyeye yatırmayı planlıyor. Çünkü Körfez sermayesi gelişimi, gücü ve yapılan binaların kalitesi karşısında Türkiyede yatırım yapmak istiyor. Bu ortak ile Anadolu yakasında Batışehirin 2-3 katı büyüklükte projeler gerçekleştireceğiz. Arsaları ise tabii ki kentsel dönüşüm yolu ile elde edeceğiz.

Türkiye genç nüfusu açısından yatırımcı ülkeler açısından tercih edilmeye başlandı. Türk lirasını kredi notu yükseldi. Bunun yabancı para cinsinden de yükselmesini bekliyoruz. Kuzey Avrupadan yatırımcı gruplar Türkiyeye inceleme ve araştırmalara geliyorlar.

Körfez sermayesinin gideceği yer olmadığı için Türkiyeye geliyorlar. Birde yabancı yatırımcılar dünyadaki metropoller arasında İstanbulun çok ucuz olduğunu biliyorlar. Şu andaki fiyatlar zamanla Newyork seviyesine gelecek. Bunu bildikleri için şimdiden ucuz ucuz yatırım yapmak istiyorlar.

Gelecek yıl Kartalda 40 dönümlük bir arazi üzerinde bir kule rezidans projesi geliştirecek. Burası için 120 milyon dolar yatırım hedefleniyor.

Tanrıverdi Grubu için Samsunda yapılan otel inşaatı devam ediyor. Bu otelin yüksekliği 150 metre olacak.

Türkiye ekonomisi şu anda korkutacak bir seviyede değil. Sadece daha temkinli olmak istiyoruz. Dünya artık global bir köy olduğu için yaşanacak krizlerden 3-4 kere iyi dahi olsak mutlaka etkileneceğiz.

Körfez ülkelerinden gelip konut alanlar Türkiyeyi eğitim, alışveriş destinasyonu ve turizm için 3+1 konutları tercih ediyorlar. Yani Türkiyeye geldiklerinde en az 3 ay kalıyorlar. Eğitimlerini burada yapıyorlar ve mutlaka Türkiyede ticaret yapmak için imkan araştırıyorlar.

Egeyapı Group, kısa vadede GYO olmayı hedeflemiyor.

Batışehir, arazisinin üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarının yer altına alınması için 27 milyon liralık bir harcama yapılacak.

Emlak Konut GYOnun her ihalesine girmeyi düşünüyoruz.

 

 

 

 

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön