27 / 04 / 2024

Batman Akkent Cami 3 yıldır tamamlanamıyor!

Batman Akkent Cami 3 yıldır tamamlanamıyor!

BATMAN'daki Çamlıtepe Mahallesi'nde cami inşaatının 3 yıldan beri tamamlanamaması nedeniyle kadın ve erkek cemaat, teravih namazını cami inşaatı karşısındaki mağazada kılıyor.



Batman'ın gelişen semtlerinden olan Çamlıtepe Mahallesi'nde hayırsever vatandaşların yardımı ile yapımına başlanan den 4 bin kişi kapasiteli Akkent Cami inşaatı devam ettiği için, kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 200 kişilik cemaat, ramazan ayında teravih namazını caminin hemen karşısındaki, daha önce mağaza olarak kullanılan boş bir işyerinde kılıyor. Cami cemaati, iftarını açtıktan sonra evlerinden getirdikleri kilim ve namazlıklar üzerinde ibadetlerini yerine getirirken, kadın ve kız çocukları, erkeklerin arkasında saf tutarak namaz kılıyor. Teravih namazını kılan kadın ve erkeklerin arasına, bina kolonları arasına çekilen iplere perde asılarak, erkek ve kadınların birbirini görmesi engelleniyor. 


200'ü aşkın kadın ve erkeğin işyerinde teravih namazı kıldığını belirten gönüllü imam Osman Öztekin, "Akkent Camisi'nin inşaatı sürüyor. Üç katlı yeni cami, hayırseverlerin desteğiyle yapılıyor ama, ince işleri de zaman alacağı için bu Ramazan ayında bu işyerinde Teravih namazını kılmayı kararlaştırdık" dedi.

Çamlıtepe semt sakinleri caminin tamamlanması için, ekonomik durumu iyi olan hayırseverlere yardım çağrısı yaptı.


hürriyet 


Geri Dön