29 / 04 / 2024

Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatı mecliste!

Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatı mecliste!

Batman'da yapılacak yeni Devlet Hastanesi'nin inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Batman'da yapılacak yeni Devlet Hastanesi'nin inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Koncuk, ''Batman’da 2015 yılında yapılacağının sözü verilen 500 yataklı Devlet Hastanesi, yıllarca çeşitli sebepler ve yer sıkıntısı nedeniyle hayata geçirilemedi. 3 yılda sadece arsa yeri belirlenen hastanenin onayı alındıktan sonra bu kez 500 yatak yerine 200 yatak kapasitesine düşürüldü. Hastanenin Batman halkının ve kamuoyunun beklentilerinin aksine 200 yataklı olarak yatırım programına alınmasının, Batman İlinin yetersiz kamu yatak sayısı sorununa derman olamayacağı aşikârdır. Üstelik 5 yıl önce yatırım programına alınmış bu hastanenin hala yapılmamasının yanında, yapılmaya başlanmasından itibaren inşaatın da birkaç yıl sürmesi ile ciddi bir zaman kaybı söz konusudur. 2020 yılında yatak sayasının tekrar 500 ve daha üzeri olması için çabalanırken, hastane yapımı 2020 yatırım programına dahi alınmadı. Yeni Devlet Hastanesi projesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak, 2019 yılı yatırım programına alınmıştı ancak 2020 programında bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığından Milli Emlak’a devredilen 80 dönümlük arsa üzerine yapılması planlanan 200 yataklı Devlet Hastanesi için süreç belirsizleşti'' diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1. 2015 yılında yapılacağının sözü verilen 500 yataklı Devlet Hastanesinin inşaatına neden başlanılmamıştır?

2. 500 yataklı olacağı belirtilen Devlet Hastanesi neden 200 yatak kapasitesine düşürülmüştür?

3. Yeni Devlet Hastanesi projesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak, 2019 yılı yatırım programına alınmış olmasına rağmen neden inşaatına başlanılmamıştır?

4. Yeni Devlet Hastanesi projesi 2020 yatırım programına neden dâhil edilmemiştir?

5. Batman Devlet Hastanesi için yer tahsisi yapılmış mıdır?

6. Milli Eğitim Bakanlığından Milli Emlak’a devredilen 80 dönümlük arsa üzerine yapılacağı doğru mudur? Doğru ise fizibilite çalışması yapılmış mıdır?

7. Batman Devlet Hastanesinin temelini hangi tarihte atmayı düşünüyorsunuz? Açılışı için bir tarih verebilir misiniz?

8. Batman ve çevre illerden sağlık hizmeti için Batman’ı tercih edenlerin göz önünde bulundurursak Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüyle hizmete açılması yönünde bir çalışmanız var mı?


Geri Dön