02 / 05 / 2024

Batman'da bozuk yollar tepkilere neden oluyor!

Batman'da bozuk yollar tepkilere neden oluyor!

Kronikleşmiş sorun haline gelen bozuk yollar, tepkilere neden olurken halk artık bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Özellikle kış aylarında daha fazla ortaya çıkan yol sorunu, Batmanlıları adeta çileden çıkardı.



Bozuk yollarına bir türlü kesin bir çözüm üretilmediğini söyleyen halk, yetkililere sitem etti. Giderek büyüyen bir kent olduğunu söyleyen halk, şehrin şimdiki görüntüsünden utanç duyduklarını dile getirdi. Birçok yolun bozuk ve çukurlu olmasından dolayı yağan yağışlardan sonra yaya ve araç geçişlerinde sorun yaşadıklarını belirten halk, belediyeye isyan etti. Yapılan haber ve tepkilerden sonra birçok ana caddelere her defasında olduğu gibi açılan çukurlara çakıl taşlarının doldurulduğunu dile getiren halk, mahalle aralarında bulunan sokaklarda herhangi bir çalışmanın yapılmamasına ise tepki gösterdi.



Raman Mahallesi 1806. Sokak sakinlerinden Murat Sütçü, "Yaklaşık 1 buçuk ay önce Batman genelinde doğalgaz çalışmaları yapıldı. Oluşan tahribat sonucu sokaklarımız bu hale girdi. Yetkililere müracaat etmemize rağmen gelip sokağımızın sorununu gidermediler ve gerçekten sokak sakinleri olarak şuanda mağdur durumdayız. Kendi sokağımızdan gidip gelemiyoruz. Bu çağda böyle bir şey olamaz. Yetkilileri göreve çağırıyorum." diye konuştu.


Çukur ve çamurlu yollara tepkisini gösteren bir diğer mahalle sakinlerinden Serdar Sütçü ise şunları söyledi: "Sokağımızın hali gözler önünde, çok sıkıntılar yaşıyoruz.  Evimize doğru düzgün gidemiyoruz.  Ailelerimiz sıkıntı içindedir. Belediye dün yanı başımızdaki Komando Caddesi'nde çalışma yaptı. Sokağımızda gidip gelme sıkıntısını çekiyoruz.  Her sabah ayakkabılarımızı yıkayıp evden öyle çıkıyoruz. 2016 yılındayız köylerin bile yolları böyle değilken, Batman merkez yollarından utanç duyuyoruz." 


Batman Postası


Geri Dön