04 / 05 / 2024

Batman'da inşaat sektörü durdu!

Batman'da inşaat sektörü durdu!

Yaşanan çatışmalar ve hükümetin kurulamamasının getirdiği belirsizlik, Batman'daki işleri durma noktasına getirdi. Oluşan olumsuz ortam müteahhitlerin paralarını piyasadan çekmesine sebep oldu.



 "BÖLGEDE BİR İŞSİZLİK SÖZ KONUSUDUR" 

Abdurrahman Çelik, "Milletvekilleri seçiminden sonra yaşanan çatışmalarla zenginler ve müteahhitler paralarını piyasadan çektiler. İnşaat yapımları durdu. İş sektörlerinin hepsi birbirine zincirleme bağlıdır. Bir iş sektörü sıkıntı çektiğinde tüm iş sektörleri payını alıyor. Bu nedenle bölgede bir işsizlik söz konusudur" dedi. 


İNŞAAT İŞÇİLERİNİN ÇOĞU BATIYA GÖÇ EDİYOR 

Seçimden beri inşaat işinin çok düştüğünü vurgulayan Abdulhalim Kızrak, "Seçimden beri ben sadece 15 gün çalışmışım. 8 nüfuslu aileme bakmakla yükümlüyüm, iş böyle giderse çocuklarıma ve evime nasıl bakıp geçindireceğimi bilemiyorum. Bu sebeplerden dolayı inşaat işçisi çok arkadaşımız  Ankara  ve İstanbul'a işsizlikten dolayı gittiler. Geçen seneler bu vakitlerde ayda 26 gün bazen de tam ay çalışıyorduk. Bu sene iş yok denilecek kadar azdır. Bu işsizliğe, belirsizliğe, korkuya ve çaresizliğe bir an önce bir çözüm bulunsun." ifadelerini kullandı. 


ORTAM DÜZELİRSE İŞ İMKANLARI DOĞAR 

Seçim öncesi işlerin azaldığını, seçimden sonra ise inşaat işlerinin durma noktasında olduğunu ve işçilerin çalışmak için batıya gittiğini belirten Kahraman Şimşek, "İnşaat işleri eskisi gibi değildir. Ortamın gerginliğinden dolayı müteahhitler iş yapmaktan korkuyor. Bölge insanları işsizlikten dolayı batıya çalışmaya gidiyorlar. Biz inşaat işçisi olduğumuzdan inşaat işlerinin durması bizleri çok etkiledi. İnşaattan başka iş yapamıyoruz. Bu işi ustası olmuşuz başka işler bizlere ağır ve zor gelir. İnşaat işleri böyle giderse evimizin geçimini bile sağlayamayabiliriz." dedi.


Batman Postası


Geri Dön