29 / 04 / 2024

Batman'da kaçak elektrik denetimi yapıldı!

Batman'da kaçak elektrik denetimi yapıldı!

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nce ( DEDAŞ ) Balpınar beldesinde kaçak elektrik kullanan abonelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, belde sakinleri ile DEDAŞ ekipleri arasında gerginlik çıktı...



Kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştıran DEDAŞ, yaklaşık 100 kişilik ekip ile beldede incelemeler yaptı.


Belde sakinlerinin çalışmalara tepki göstermesi üzerine, ekiplerle vatandaşlar arasında tartışma çıktı.


Bunun üzerine DEDAŞ ekipleri belde dışına çıktı.


Olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. 


DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk, kış mevsimi ile kentte elektrik tüketiminin yüzde 200'lere ulaştığını söyledi.


Söz konusu artışının elektrik dağıtım şebekelerine ve tesisata ciddi anlamda zarar verdiğini ifade eden Türk, "Bu yük artışı nedeniyle enerji hatlarında arızalar meydana gelmekte, elektrik kesintileri yaşanmakta ve yapılan yatırımların ömrü kısalmaktadır. Elektrik enerjisi ısınma amacıyla sunulan bir enerji kaynağı değildir. Elektrik enerjisi ısınma amaçlı olmaya başladığı andan itibaren yüzde 200'lere varan bir yük ve arıza artışı meydana gelmiştir" dedi.


Kaçak elektrik kullananlara yönelik denetimlerin devam edeceğini kaydeden Türk, "Amacımız vatandaşlarımızı cezalandırmak değil ancak enerji hatlarındaki aşırı yük ciddi arızalara neden oluyor. Bizler, vatandaşımızın kesintisiz ve sağlıklı elektrik enerjisi alması için çalışıyoruz" diye konuştu.


AA


Geri Dön