16 / 05 / 2024

batman kaçak elektrik denetimi

batman kaçak elektrik denetimi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nce ( DEDAŞ ) Balpınar beldesinde kaçak elektrik kullanan abonelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, belde sakinleri ile DEDAŞ ekipleri arasında gerginlik çıktı...

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

Batman'da kaçak inşaat yıkılıyor!

Batman Belediyesi, kaçak olduğu sebebiyle bir inşaatın yıkımına başladı. 

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Batman'da kaçak yapıların giriş çıkışları kapatılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Batman Belediyesi, şehirdeki kaçak yapıların giriş çıkışlarını kapatıyor.

Batman Belediyesi'nden 'kaçak yapı' açıklaması!

Batman Belediyesi, İmar Kanunu’nda yapılan değişiklik kapsamında kamuoyuna kaçak veya ruhsata aykırı yapılan yapıların ruhsata uygun hale getirilmediği takdirde yapıların Bakanlık tarafından yıkılacağının bilgisini paylaştı. 

Kaçak yapılar böyle teşhir ediliyor!

Batman Belediyesi, bölgede kaçak olarak inşa edilen ve yıkılması kararlaştırılan yapılardan daire ve dükkan almamaları ve sorunlarla karşılaşmamaları için afişli çalışma hazırlatıldı.  

Batman'da kaçak inşaat yıkımında gerginlik!

Batman Belediyesi'nce kaçak ve riskli olduğu belirlenen inşaatın yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Olay sonucunda bir zabıta yaralandı.

Batman'da kaçak yapılara müdahale!

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, kaçak yapılara temelden müdahale ettiklerini söyledi.

İnşaatta elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kemalpaşa Mahallesi Bahçeler Sokak üzerindeki inşaatta çalışan İsmail Albayrak, kaçak elektrik akıma kapılıp hayatını kaybetti.

Batman'da kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

İmar barışı uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Batman'ın bazı bölgelerinde yeni ve kaçak yapıların sayısı arttı. Belediye ekipleri ise ruhsatsız yapıları bir bir yıkıyor.

Batman'da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, "İmar Barışı"na ilişkin düzenlemenin geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı tespit edilen kaçak iki binayı yıktı.

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

İsmail Hakkı Edebali'den kaçak bina sahiplerine uyarı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bakan ve belediye başkanlarının adlarını kullanarak Kaçak binalara su, elektrik ve doğalgaz bağlama vaadiyle dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

batman kaçak elektrik denetimi Haberi

batman kaçak elektrik denetimi

Kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştıran DEDAŞ, yaklaşık 100 kişilik ekip ile beldede incelemeler yaptı.


Belde sakinlerinin çalışmalara tepki göstermesi üzerine, ekiplerle vatandaşlar arasında tartışma çıktı.


Bunun üzerine DEDAŞ ekipleri belde dışına çıktı.


Olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. 


DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk, kış mevsimi ile kentte elektrik tüketiminin yüzde 200'lere ulaştığını söyledi.


Söz konusu artışının elektrik dağıtım şebekelerine ve tesisata ciddi anlamda zarar verdiğini ifade eden Türk, "Bu yük artışı nedeniyle enerji hatlarında arızalar meydana gelmekte, elektrik kesintileri yaşanmakta ve yapılan yatırımların ömrü kısalmaktadır. Elektrik enerjisi ısınma amacıyla sunulan bir enerji kaynağı değildir. Elektrik enerjisi ısınma amaçlı olmaya başladığı andan itibaren yüzde 200'lere varan bir yük ve arıza artışı meydana gelmiştir" dedi.


Kaçak elektrik kullananlara yönelik denetimlerin...