27 / 05 / 2024

Batman'da konut satışları düştü!

Batman'da konut satışları düştü!

Emlakçı Emin Uras, Batman'da yaşanan son olaylardan dolayı her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de büyük bir durgunluk olduğunu ve bazı müşterilerin ev alma yerine evlerini sattıklarını belirtti.



Bölgede yaşanan son olaylardan dolayı her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de büyük bir durgunluk olduğunu belirten emlakçı Emin Uras" Bazı müşterilerimiz ev alma yerine evlerini satıyorlar. Bunun sebebini de müşterilerimiz bölgedeki yaşam koşullarını iyi olmadığı şeklinde açıklıyor. Buralarda huzurun kalmadığını ve en azında batıda bir evleri olsun diye Batmandaki evlerini satıp batıda ev alma telaşına girmişler. Tabi maddi durumu iyi olanlar bunu önceden yapmışlar. Bölgede işler bitme noktasına gelirken emlak sektörüne rağbet artmaktadır. Bunun sebebi de bölgedeki huzursuzluktur. Bölgedeki yatırım durmuş ve emlakçılar olarak bizler de sıkıntı içerisindeyiz" dedi. 


İŞLERİMİZ DURMA NOKTASINDA

Ellerinde bulunan arsa ve evlerini satıklarını vurgulayan, bu durumun kendilerini çok mağdur ettiğini ve bir an önce olayların son bulması gerektiğini dile getirdi. Uras: "Bizim elimizde olduğu gibi birçok emlakçının elinde satılık arazi, arsa, dükkân ve ev olmasına rağmen bayramdan sonra hemen hemen satışlar tamamen durmuş durumdadır. Bölgedeki işlerin dumıa noktasında olması ister istemez esnafı etkilemektedir. İş olmayınca esnaf da mağdur duruma düşüyor. İsteğimiz en kısa zamanda bölgenin tekrar huzura kavuşması, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de herkesin kendi işini yapması ve bu sıkıntıların giderilmesi talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.


OLAYLARIN OLDUĞU YERDE YATIRIM OLMUYOR

Yaşanan olaylar sebehile işlerin adeta durma noktasına geldiğine işaret eden emlakçı Abdulcelil Kaya ise,"Eskiden bir huzur ortamı vardı. Batman günbegün gelişmeye başlamıştı. Iş adamları yatırım yapıyor ve insanlar daha çok çalışabiliyordu Yaşanan son olaylar her sektörde olduğu gibi emlak işine de olumsuz bir etki yaptı. Yaşanan son gelişmelerden dolayı bir tedirginlik söz konusudur. Olayların yaşandığı bir memlekette haklı olarak yatırım yapılamıyor. Bu yüzden de ev almak isteyenler bölgeden almayıp batıdan ev alıyor. 2-3 aydır emlakçılar olarak iş yapmamışız. İşlerin durması da vatandaşta para olmayışından değildir. Bölgeden emin olmadığından yatırım yapamıyorlar" şeklinde konuştu.


BÖLGEMİZİN BİR AN ÖNCE HUZURLU BİR ORTAMA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ 

Çözüm sürecinde tarafların samimi olmadığını belirten Kaya: şöyle dedi: "Yapılan süre; çıkarlar üzerineydi her iki muhatap da birbirlerini kandırma peşindeydiler. Son senelerde olaylar yaşanmadığından Batman'da emlak satışları yüzde 50 artış yapıp değer kazandı. Yaşanan olaylar başladığından işlerimiz birden bire durdu insanlarımız niye batıdan, ev-arsa alıp iş kuruyor ve emin olabiliyor, ama kendi memleketinde bunu rahat yapamıyor."


Batman Yön Gazetesi



Geri Dön