28 / 04 / 2024

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avukat Sedat Özevin Caddesi'nde, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 Fabrika ve Şehir Stadyumu ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katılım gösterdi. Anadolu Ajansı'ndan Mehmet Tosun, Zafer Fatih Beyaz ve Burcu Çalık Göçümlü'nün haberine göre; konuşmasına Batmanlıları selamlayarak başlayan Erdoğan, uzun bir aranın ardından Batmanlılarla yeniden bir araya gelmenin mutluluğu içinde olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı bitirilen kamu yatırımlarının ve organize sanayi bölgesindeki fabrikaların da resmi açılışlarını yapacaklarına dikkat çekti.  Erdoğan, 432 derslikli 26 okulu, 400 öğrenci kapasiteli 2 pansiyonu, 2 spor salonunu ve 50 yataklı öğretmen evini de hizmete sunacaklarını dile getirdi. 

Batman da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta, eğitim araştırma hastanesi statüsündeki 440 yataklı yeni kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesini, Sason Devlet Hastanesi'nin 50 yataklı ek binasını, Kozluk'ta aile hekimliği, sağlıklı yaşam merkezi, aile sağlığı merkezi, 112 Acil İstasyonu, ağız ve diş sağlığı merkezinden meydana gelen sağlık külliyesini, Hasankeyf'te 25 yataklı hastaneyi, merkez Gercüş ve Beşiri'de çeşitli sağlık birimlerininin resmen hizmete açılacağını söyledi. 

Batman da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yatırımların bedeli ne kadar biliyor musunuz? 16 milyar liralık yatırım yaptık. Şehrimize neler kazandırdığımızı şöyle özetin özeti mahiyetinde bir hatırlatayım. Eğitimde 4 bin 514 yeni derslik inşa ettik. Yüksek öğrenim öğrencileri için 2 bin 374 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Bugün resmi açılışını yaptığımız 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun da aralarında olduğu 39 spor tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda, şehrimizdeki ihtiyaç sahipleri için toplam 4,2 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 8 hastaneden oluşan toplam 41 sağlık tesisinin yapımını süratle tamamladık ve hizmete açtık. Şehrimize şimdi ne yapıyoruz? 500 yataklı hastanemizin de ihale süreci başladı.  TOKİ  kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor." açıklamasında bulundu. 

Batman'da 3 millet bahçesi projesi olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stat yerine inşa ettikleri millet bahçesinin açılışını Dünya Çevre Günü'nde yaptıklarını, Tarihi Hasankeyf Millet Bahçesi Projesi'nin de çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 

Tilmerç Mahallesi'ndeki millet bahçesinin proje çalışmalarının bitirildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek ay içerisinde ihalesinin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Batman'da ev kiraları cep yakıyor!

Ümraniye Millet Bahçesi resmen açıldı!


Geri Dön