28 / 04 / 2024

Batman'daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

Batman'daki selden etkilenen 11 mahalle

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle Batman'da sel felaketi yaşandı. Valilik'ten konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kentte afet bölgesi ilan edilen mahalleler tek tek açıklandı. İşte o açıklama...



Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış, bazı yerlerde sel felaketini de beraberinde getirdi. Batman Valiliği tarafından, kuvvetli yağış sebebiyle meydana gelen selden etkilenmiş olan 11 mahalle ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. 

Valilik tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 19 Kasım 2023 tarihinde  kuvvetli yağış sonucunda, merkez Bayındır, Cudi, Çamlıca, GAP, Gültepe, Huzur, Hürriyet, İluh, Karşıyaka, Petrol ve Seyitler mahallelerinde sel afetinin meydana geldiği anımsatıldı. 

Batman daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

KONUT VE İŞ YERİ SAHİPLERİ DE AFETZEDE OLARAK KABUL EDİLDİ

Açıklamada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 30 Kasım 2023 tarih ve 76721 sayılı onayı ile kentteki 11 mahallenin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" sayıldığı ifade edildi. 

Ayrıca Valilik açıklamasında, "Yapılacak incelemeler neticesinde aynı afet olaylarından etkilendiği tespit edilecek konut ve iş yeri sahipleri de afetzede şeklinde kabul edilmiştir" denildi. 

Batman daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

SELDEN ETKİLENENLER İÇİN YARDIM YAPILIYOR 

Bunların yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da dün Batman ve Zonguldak'ta selden etkilenenler ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, selzedelere Bakanlık olarak hane başı 5 bin Türk Lirası tutarında yardım yapılacağını belirtti. Göktaş, açıklamasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Batman'da 1188 hane için toplamda 5 milyon 940 bin lira, Zonguldak merkezde 100 hane için toplamda 500 bin lira, Zonguldak Ereğli'de 311 hane için toplam olarak 1 milyon 555 bin lira kaynak aktardık. İki kentimiz için ayırdığımız toplam kaynak 7 milyon 995 bin liradır" dedi ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı. 

İzmir'de de geçtiğimiz günlerde bir sel felaketi yaşanmıştı. İzmir’de Alsancak ve Mavişehir ilçelerinde su baskınlarına neden olan şiddetli yağış ve deniz taşması Meclis'in Kasım ayı 7’inci oturumunda da gündeme getirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hasar oranına göre, 15, 20 ve 25 bin Türk Lirası olacak şekilde afetten etkilenenler için verilecek olan nakdi destek önerisini oy birliğiyle kabul edildi. 

Türk-İş'ten asgari ücrete tepkisi: Hiç olmasın zam da yapmayın!

Hatay'daki rezerv alan ilanı yeni kentsel dönüşüm mekanizmasının provası olacak!

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 


Geri Dön