26 / 05 / 2024

Baymak 2011 yılında 500 milyon dolar ciro hedefliyor!

Baymak 2011 yılında 500 milyon dolar ciro hedefliyor!

Baymak, yenilenebilir enerji teknolojilerinin tanıtıldığı Renex Fuarı'nda yeni ürünlerini tanıttı



Fuarda kurulan 250 metrekarelik Baymak standında bir basın toplantısı düzenleyen Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, çelik kazan, sıcak su boyler ve kombi tesislerindeki yatırımlarının yanı sıra güneş enerjisi alanında da büyümeyi hedeflediklerini anlattı. Akdoğan, "2011'de ciromuzu 500 milyon dolara, ihracatımızı 150 milyon dolara ve çalışan sayımızı da 2 bine çıkarmak istiyoruz" dedi.

Fuarda, Baymak standını ziyaret eden Enerji Bakanı Taner Yıldız da ürünleri inceleyerek Akdoğan'dan bilgi aldı. Ayrıca Baymak standında, tasarımcı Oğuz Akdoğan'ın güneş kolektörü malzemelerinden  tasarladığı ve mankenlerin sergilediği elbise de oldukça dikkat çekti. Bu tasarım Intersolar Fuarı öncesi ilk defa Renex Fuarı'nda tanıtıldı.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Baymak dünya devleri arasında

Kombi sektörünün önde gelen isimlerinden Baymak, yeni yatırımlarıyla Avrupa'nın önde gelen çelik kazan ve sıcak su boyler üreticileri arasına girdi.

Yenilenebilir enerji teknolojilerinin tanıtıldığı Renex Fuarı'nda yeni geliştirdiği ürünleri tanıtan Baymak, oldukça iddialı. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da fuarda ziyaret ettiği Baymak'ın Başkanı Murat Akdoğan "Baymak, yaptığı yatırımlar ile dünyanın en büyük ısıtma firmalarından biri ve Avrupa'nın önde gelen çelik kazan ve sıcak su boyler üreticisi olacak" dedi. Temiz enerji sektöründe güneş enerjisine yatırımlarda hız kesemeden devam edeceklerini ifade eden Akdoğan, 51 ülkeye ihracat yaptıklarını ve bu sayıyı 70 çıkartacaklarını söyledi. Hedeflerini büyük tuttuklarını vurgulayan Akdoğan, 2011 yılında 500 milyon dolar ciroya ve ihracatlarının da 150 milyon dolara çıkartacaklarını belirtti. Baymak'ın ortağı olduğu 1.2 milyar Euro ciroya sahip Baxi Group'un, 700 milyar Euro cirosu bulunan De Dietrich-Remeha ile birleşme kararı aldı.
Star


Geri Dön