28 / 04 / 2024

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi'nin imar planları değişiyor!

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi'nin imar planları değişiyor!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi Muhtarlığınca düzenlenen "Dostluğa Merhaba" toplantısına katıldı. Başkan Karabağ, "Nafiz Gürman Mahallesi'nin de imar planlarını değiştiriyoruz. Vatandaşlarımız müteahhitle kendisi pazarlık e



Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi Muhtarlığınca düzenlenen "Dostluğa Merhaba" toplantısına katıldı. Başkan Karabağ, "Nafiz Gürman Mahallesi'nin de imar planlarını değiştiriyoruz. Vatandaşlarımız müteahhitle kendisi pazarlık edecek" dedi Nafiz Gürman Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yanı sıra, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, Bayraklı İlçe Müftüsü Osman Arslan, Bayraklı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Fatih Ersen ve mahalle sakinleri katıldı. Dostluğa Merhaba buluşmasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Nafiz Gürman Mahalle Muhtarı Ali Aydın, "Hepimizin amacı belli. Mahallemize hizmet. Sorunları konuşup çözüm yollarını aramak" dedi.


İmar planları değişiyor

Başkan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi'nin imar planlarını değiştireceklerini, bunun için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Karabağ, "Çay ve Tepekule mahallelerinin imar planlarını değiştirdik. Büyükşehir'den onay bekliyoruz. Buradan yola çıkarak Yamanlar, Onur, Nafiz Gürman, Emek, Gümüşpala, Manavkuyu ve Adalet Mahallesi'nin bir bölümü ile Osmangazi Mahallesi'nin çukur bölümü olara tabir edilen alanda plan değişikliği ile imar planlarını değiştireceğiz. Dolayısıyla küçük parselleri birleştirip biraz daha gabariyi arttırarak yani daha çok kat vererek pazarlık edecek noktaya getiriyoruz. İzmir'de yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyoruz. Nafiz Gürman Mahallesi'ne bir pazar yeri yaptık. Çarşamba pazarının olduğu alan Milli Emlak Müdürlüğü'nün idi. Tahsis istedik, onaylandı. Şimdi üstünü kapatıyoruz, projeleri hazırlanıyor. 2016 yılında ihaleye çıkacağız. Nafiz Gürman Mahallesi'nde bir de Cemevi projemiz var. İZSU dolum tesisinin yakınındaki alana yapacağız. Bütün parsel sahibi hissedarlardan aldık. Bir hisse ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor. O sıkıntıyı giderdiğimizde projeye başlayacağız. Taziye evi projemiz devam ediyor. Boş bulduğumuz alanlara projelerimizi yapıyoruz" dedi.  


Haber Ekspres



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi Ali Aydın'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Dostluğa Merhaba" toplantısına katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, İlçe Müftüsü Osman Arslan, Bayraklı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Fatih Ersen'nin de katıldığı toplantıda konuşan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi'nin imar planlarını değiştireceklerini, hak sahiplerinin müteahhitle pazarlık yapacak noktaya getireceklerini söyledi. 



Posta Ege



Geri Dön