29 / 04 / 2024

Nafiz Gürman pazaryeri açıldı!

Nafiz Gürman pazaryeri açıldı!

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine harekete geçen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ semtin merkezi sayılacak bir bölgeye kapalı pazaryeri projesini başlattı. Nafiz Gürman pazaryeri açıldı...



Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine harekete geçen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ semtin merkezi sayılacak bir bölgeye kapalı pazaryeri projesini başlattı. 126 metrekare idari bina, 1265 metrekare otopark, 2354 metrekare pazaryeri kullanım alanı, 169 pazarcıyı içinde bulunan proje kısa sürede tamamlandı. Cumartesi günleri bölge halkına hizmet edecek pazaryeri için dün açılış töreni düzenlendi. Törene Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir  Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven ve Alaattin Yüksel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP II ve İlçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 


"İki hafta önce iki parkın açılışını yaptık. Bu hafta bir pazaryeri açılışı yapıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Aslında açacak daha çok projemiz var. Açılışları toplu olarak yapmayı planlıyoruz. 26 parkın açılışını yapmadan hizmete soktuk. Belediye Hizmet Binamızın temelini atarken projelerimizi toptan açmayı planlıyoruz. Pazaryerleri bizim için anlamlı. Bu bizim yaptığımız dördüncü kapalı pazaryeri. Yarım kalan Yamanlar pazaryerini tamamlayarak sokak arasından kurtardık. Akabinde Gümüşpala pazannı açtık. Açılışını yapacağız. İki senedir kullanılıyor. 

Büyükşehir Belediyemiz Gümüşpala Caddesine alternatif bir dağ yolu yaptı. Orayı da açacağız. Alpaslan Mahallesi'ne de bir kapalı pazaryeri yaptık. 


Aslında daha çok kapalı pazaryeri yapabilirdik. Bu pazaryerlerinin mülkiyeti zaman zaman bizim, zaman zamanda hazinenin oluyor. Burası da hazinenin ama iki yıl içerisinde kapalı yaparsan diye izin verdiler, yaptık. Yapamadıklarımız var. Örneğin Osmangazi'de üç yıldır bekleyen bir pazaryerimiz var. 4 bin metrekare pazaryerinin 2 bin metrekaresi Bayraklı Belediyesi'nin 2 bin metrekaresi Milli Emlak'ın, Hazinenin. Aynı şekilde Çay Mahallesinde de bir kapalı pazar projemiz var. 800 metrekaresi Milli Emlak'ın, kalanı bizim. Milli Emlak'a yazı yazarak bu arsayı bize vermesini istedik. İmarda pazaryeri. Biz de pazaryeri yapmak istiyoruz. Onlar cevabında 'burası kapalı pazaryeri siz buradan gelir elde edeceksiniz. Bu gelirden bize de verin' dediler. 'Hay hay dedik. Protokol yapıp Ankara'ya gönderiyoruz ondan sonrası bekle Allahım bekle.  Ankara  'size bu pazaryerini vermeyeceğiz' diyor. Biz de Milletvekillerimize gidiyoruz. Sayın Mustafa Moroğlu'na başvurduk. Milli Emlak bize pazaryerini versin dedik. Beraber gittik. Milli Emlak Genel Müdürü bizim müraacatı araştırıyor. Hazine arazisi ile ilgili kararları Başbakanımız veriyor cevabı aldık. 'Başbakanımız ne diyor' diye sorduk. 'Başbakanımız bu arsayı satacağız' dedi. 'Burayı satamazsınız. Baklava dilimi gibi arazi. Kimse satın almaz' dedik. 'Haklısınız' dedi. 'Bir daha başvurun' dedi. Başvurduk, yine ret. Bugünlerde yine başvuruyoruz. Şimdi yeşil alanlan satıyorlar" dedi.


Haber Ekpres Gazetesi 


Geri Dön