02 / 05 / 2024

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi'nde imar planları değişiyor!

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi'nde imar planları değişiyor!

Dünya Barış Anıtı'nda düzenlenen etkinliğe Başkan Hasan Karabağ'ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile Alaattin Yüksel, İzbeton Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Eshot Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Ölçer de katıldı.




“Dostluğa merhaba” buluşmasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Nafiz Gürman Mahalle Muhtarı Ali Aydın, “Hepimizin amacı belli. Yalansız dolansız bir dünya kuracağız. Buna emin olun. Burada halk var. Yerlerimiz artık dar geliyor. Demek ki alanlara sığmayacağız” dedi.


DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR BELEDİYE OLARAK YANINIZDAYIZ


Başkan Karabağ ise, “Nafiz Gürman Mahallesi'nin imar planlarını değiştiriyoruz. Vatandaşımızın müteahhitle birlikte kendisinin anlaşma yoluna gitme anlayışı içinde olduğunu gördük. Buradan yola çıkarak Yamanlar, Onur, Nafiz Gürman, Emek, Gümüşpala, Çay, Manavkuyu ve Adalet Mahallesi'nin bir bölümü ile Osmangazi Mahallesinin çukur bölümü ilk etapta başladığımız plan değişikliği ile bu bölgede imar planlarını değiştiriyoruz. 3-4 kat imarlı planlar müteahhidin de sizin de işinize gelmiyor. Dolayısıyla küçük parselleri birleştirip biraz daha gabariyi arttırarak yani daha çok kat vererek pazarlık edecek noktaya getiriyoruz. İzmir'de yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyoruz” dedi.


İKİ YENİ TESİS DAHA


Nafiz Gürman Mahallesi’nde her bölgeden yurttaşın yaşadığına dikkat çeken Başkan Karabağ, “Doğançay’a çıkışta su dolum tesisinin karşısındaki arsayı istimlak ettik. Projeleri hazır. Oraya nasipse bu sene bir cem evi yapacağız. Kubilay Caddesi üstünde fırını geçtikten sonra karşı tarafta bulunan arsamıza bir taziye evi-kültür merkezi projesi yapılıyor. Oraya da bu sene başlıyoruz” diye konuştu.




MÜJDELERİNE DEVAM ETTİ!


Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:


“Çarşamba pazarının çok katlı olmasını istedim. Büyükşehir Belediyesine plan değişikliği için müracaat ettik. İzin gelmedi. Bu sene o pazarın üstünü kapatacağız. Alt yapısıyla, iç düzeniyle tertemiz kapalı bir pazar haline getireceğiz. Bundan birkaç gün önce Onur Açık Hava Kültür Merkezi'nde bir diş muayenehanesi açtık. Yakında Gümüşpala Pazaryeri - Spor Salonu- Düğün Salonu kompleksinin içine de bir diş muayenehanesi açacağız. Nafiz Gürman’a iki noktaya koyacağız. Bir tanesi aşağıda yapacağımız tesislerden birinde olacak. Diğeri İhsan Alyanak Kültür Merkezi’nde olacak. Buralarda da diş tedavilerinizi ücretsiz yapacağız”


PLAKET VERDİLER


Mustafa Ayan Camisi Dernek Başkanı Günay Yalçın, Dini ve İnanç gruplarına gönül verenler adına Nail Çatal, Nafiz Gürman Mahallesi'ne gönül verenler adına Murat Tunç, Gençlik adına Uğur Aydın, Cemil Atlas İlköğretim ve Ortaöğrenim Okul aile birliği adına Emine Turan ve Tülay Karaer, Bilali Habeşi Camisi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Ünal Başkan Hasan Karabağ'a mahalleye yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi.

Egenin Habercisi


Geri Dön