27 / 04 / 2024

Bayraklı'da imar planı değişiyor!

Bayraklı'da imar planı değişiyor!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Müteahhitle bir türlü başlamayan kent dönüşümü için belediye altı mahallede imar planı değişikliği yapacak.



Başkan Karabağ, Bayraklı'nın altı bölgesinde imar plan revizyonu çalışması yaptıklarını belirterek, "Biz hem müteahhitlik sektörünün önünü açmak adına hem de vatandaşın gönül rahatlığı ile kendi malını pazarlayabilmesi için planlarda değişiklik gerçekleştiriyoruz. İzmir' de bunun yapılması gerekiyor" dedi. Nasır ise, "Bizim de talebimiz budur. Memnuniyet verici bir çalışma. Elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi. 


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyeleri, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ziyaret etti. Kent dönüşüm bölgesi Bayraklı'da, belediye tarafından yürütülen imar plan revizyonuna değinen Başkan Karabağ, şu bilgileri verdi: "İlçemizde çok katlı kaçak yapılar fazla. Bu nedenle uzlaşmada sıkıntı var. Vatandaşlardan, 'İmar Bayraklı'da imar planlarını değiştirin. Müteahhitle bir türlü başlamayan kent dönüşümü için belediye altı mahallede imar planı değişikliği yapacak. Vatandaş isterse, müteahhitle uzlaşacak biz anlaşalım' şeklinde bir talep geldi. Yaklaşık 8 aydır bu konuda çalışma yapıyoruz. Nafiz Gürman, Emek, Gümüşpala, Yamanlar, Adalet, Manavakuyu ve Çay mahallelerinin bir bölümünde imar revizyonu yapılıyor. Bunu önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşacağız. Vatandaş, kaçak yapılarına oğlunu, kızını yerleştirmiş. 


Uzlaşmak mevcut sistemle mümkün değil. Biz hem müteahhitlik sektörünün önünü açmak adına hem de vatandaşın gönül rahatlığı ile kendi malını pazarlama açısından böyle bir değişiklik yapıyoruz. Tıkanan noktalarda elbirliği hareket edersek ve bize destek verirseniz bunu çözeriz. İzmir'de kentsel dönüşümde olması gereken budur. Halkın da işin içine girdiği bir uzlaşma ile bu işi çözmemiz gerekiyor."


 MÜTEAHHİTLERDEN DESTEK 


Çalışmanın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Nasır, "Bizim de talebimiz bu yöndeydi. 

Yaklaşık iki yıl önce paylaşmıştım. Tek beklentimiz planların yapılmasıydı. Planlama yapıldıktan sonra dinamikler hemen hızlanır. Bayraklı Belediyesi'nin bu çalışmasından mutlu olduk. Planların bütüncül olması lazım. Yıllardır bunu ifade ediyoruz. Sektör olarak elimizden gelen bir şey varsa tüm desteği size vermeye hazırız" dedi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön