06 / 05 / 2024

Bayraktar Group, VIA/PORT Venezia ile Venedik'i İstanbul'a getirdi! Tıklayın ve izleyin!

Bayraktar Group, VIA/PORT Venezia ile Venedik'i İstanbul'a getirdi! Tıklayın ve izleyin!

Bayraktar Gürsoy Yatırım Ortaklığının, Kiptaşın Metristeki arsası üzerine geliştirdiği 2 bin 500 konutlu VIA/Port Venezia projesi 179 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İşte Venezia projesinin lansmanından görüntüler, emlakkulisi.tv farkıyla.



 

Bayraktar Group tarafından düzenlenen VIA/PORT Venezia lansmanını izlemek için tıklayın!

Ön satış döneminde 800 kişinin başvuruda bulunduğu projenin tanıtımını yapan VIA Devolepment Management CEOsu Tayfun Döşkaya, 5 kule olarak inşa edilecek projede 70 bin metrekare AVM, 50 bin metrekare ofis bulunduğunu kaydetti.   Projenin 30 ay sonra teslim edileceğini altını çizen Döşkaya, Projenin lansman döneminde alım yapanların konutlar bitene kadar en az yüzde 50 prim yapacaklarını öngörüyoruz. 1.3 milyar lira yatırım yapmayı planladığımız projenin bittiğinde değeri 2 milyar 500 milyon liraya ulaşacak. Sadece konuttan 1 milyar lira civarında bir gelir bekleniyor. Burası ulaşım açısından son derece kolay, metronun önünden ve kara yolları bağlantılarının yanından geçtiği, kentin içine ve yeni gelişmekte olan bölgelerine ulaşımın son derece kolay olduğu bir bölge diye konuştu.

PROJE VENEDİK GEZİSİNDEN DOĞDU

Bayraktar Gürsoy Yatırım Ortaklığı Eş Başkanı Coşkun Bayraktarda projenin konseptinin bir Venedik gezisinden doğduğunu belirterek, VIA/Port Venezia ile Anadolu yakasındaki Vıa konseptini Avrupa yakasına taşıma fırsatı bulduklarını kaydetti.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırımın teşviki ile projenin gerçekleşmesi için uygun arsanın sağlandığının altını çizen Bayraktar, İsmet Bey sıkı bir ihale sürecinden sonra bizim önümüzü açarak projenin geliştirilmesine katkı sağladı. Burasını hasılat paylaşımı metodu ile gerçekleştiriyoruz. Gelirin yüzde 39u Kiptaşın dedi.

Dünyanın sayılı güzel kentlerinden birisini İstanbula taşımanın sevincini yaşadıklarını kaydeden Bayraktar, Son dönemde tematik ve konsept projeler ağırlık kazanmaya başladı. Bizde kanallarında gondollarla gezinilen bir Venedik kurmak istedik İstanbula. Farklı görüşlerle beslendiğimiz süreçte ön tarafa AVM blokları konarken arkada konut kuleleri konumlandırıldı. Bu yöntemle aslında kentsel dönüşüm projelerinin bir örneğini gerçekleştirdik. Çünkü karşıda Metris Cezaevi, çevrede gelişmekte olan bir bölge var. Biz burasını kurgulayınca ister istemez çevreye de daha kaliteli projeler gerçekleştirilecek dedi.

İSTANBULDA HERKES EV SAHİBİ OLANA KADAR

Kiptaşın bu zamana kadar 60 bin konut ürettiğini ve İstanbulda evsiz bir tek insan kalmayana kadar konut üreteceklerini belirten KİPTAŞ Genel Müdür İsmet Yıldırım da esasa çıkış amaçlarını sosyal konut üretmek olduğunu dile getirdi. Halen sosyal konutun kendi bünyelerinde yüzde 85 gibi bir orana tekabül ettiğini belirten Yıldırım, Bu tür projelerden aldığımız geliri diğer tarafta sosyal konutlara aktarmaya devam edeceğiz. Burası, ulaşım açısından son derece önemli bir konumda. Önünden Topkapıdan gelip Metristen geçerek Arnavutköye kadar devam eden bin hafif metro hattı, yan tarafta E6 olarak nitelendirdiğimiz bir yol geçmekte. Ayrıca Beşiktaş-Havalimanı arasındabir metro hattı yapılacak. Bunu da ilave ettiğimizde Beşiktaşa çok rahat ulaşılacak dedi.

Yıldırım ayrıca; Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden gelip Havalimanına kadar gittiğinizde Aslantepe Türk Telekom Arena Stadyumu, Finanskent, VIA/Port Venezia, Atakent TEM, Mall of  İstanbul, İstwest, Batışehir ve diğer markalı projeler ile bu aks İstanbula değer katan bir hat olacak diye konuştu.

KENSEL DÖNÜŞÜME DEVAM

Bunlara ilave olarak Esenlerde bir kentsel dönüşüm projesini olduğunu hatırlatan Yıldırım, Finanskent civarında 500 dönümlük arazide 1,5-2 emsalle bir dönüşüm projesi başlatacağız. Burada imar yok ve arazinin büyük kısmı Vakıflara ait. Bir gecekonduya bir konut verecek şekilde bir dönüşüm yapılabilir. Üzerinde çalışmalar devam ediyor. Başkan Kadir Topbaş iki aya kadar bunu açıklar. Marka projelerin gelmesi, yeni kentsel dönüşüm çalışmaları birbirine eklendiğinde ciddi bir değişim ve dönüşüm süreci olacak. Tabu bu da İstanbulda konut fiyatlarını yükseltecek dedi.

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi aktarmaya devam eden Yıldırım, bunun farkı yöntemli olduğunu kaydederek, Fikirtepede insanlar kiraya taşınıyor ve konutların inşaatına öyle başlanıyor. Oysa Zeytinburnundaki 1300 konutluk dönüşüm projesinde biz önce konutu yapıyor sonra da insanlar burası görüp inandıktan sonra almaya başlıyorlar diye konuştu.

Hüseyin Belibağlı / Emlakkulisi.com

 


Geri Dön