05 / 05 / 2024

İş GYO, Çınarlı Bahçe Tuzla'yı anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

İş GYO, Çınarlı Bahçe Tuzla'yı anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

İş GYO, Tuzla'da hayata geçirdiği Çınarlı Bahçe projesinin temelini törenle attı. İş GYO ve Mesa Mesken A.Ş.'nin Çınarlı Bahçe Tuzla projesi için temel atma törenini www.emlakkulisi.tv ekibi izledi ve kaydetti...



İş GYO, Çınarlı Bahçe Tuzla Konutları'nı anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

ÇINARLI BAHÇE TUZLANIN TEMELİ ATILMADAN YÜZDE 65İ SATILDI

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının ilk konut projesi olarak hayata geçirilen Çınarlı Bahçe Tuzla projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende temele beton gönderen butona İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, İş GYO Genel Müdür Turgay Tanes, projenin yüklenicisi Mesa Mesken Genel Müdürü Ahmet Can Aynagöz ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı birlikte bastı.

İstanbulun girişi olarak nitelendirilen Tuzlada kentsel dönüşüme bir proje ile katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Önder, Burası konut projesi olarak gerçekleştirdiğimiz ilk projemiz. Bundan sonra da akıllı ve rantabl projelerle yatırımlarımızın devamı gelecek. Tuzla, kentsel ve sanayi dönüşümü konusunda verimli bir ilçe. Özellikle Belediye Başkanı Şadi Yazıcının tavsiyeleriyle ilçede verimli bir planlama yaptık dedi.
Yatırımların topluma yansıması gerektiğinin altını çizen Önder, Sürdürülebilirlik çağımızın önemli kavramlarından birisi. Kurumsal ve sürdürülebilir bir yapı ile geçen yılı karlı bir bilanço ile kapattık dedi.
Daha sonra söz alan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise 41 bin metrekare arsa üzerinde 476 ünitelik bir konut projesi gerçekleştirdiklerini dile getirerek başladığı sözlerine şöyle devam etti:

TUZLA GELECEK VAAT EDİYOR

Tuzla, üç arsamızın bulunduğu ve Mayıs 2012ye kadar hepsine de başlayacağımız ilçemiz. Çınarlı Bahçe Tuzla temelini attığımız ilk projemiz. Burada yaptığımız konutların 306 tanesini hiçbir duyuru yapmadan satmış durumdayız. Konut projesi olarak ilk çalışmamız olan Çınarlı Bahçe ile Tuzlanın sanayi dönüşümüne katkıda bulunmak istiyoruz. 1992 yılına kadar İstanbul Porselen Fabrikasına hizmet veren bu arazi 2000li yıllara kadar metruk kaldı. Daha sonra biz burada kaliteli, verimli, konforlu, sağlıklı ve yeşillikler içerisinde bir konut projesi geliştirdik. Geçmişte Tuzlanın iç kısımları sanayi bölgesi olarak hizmet verirken kıyı kesimleri sayfiye yeri idi. Bizde bu sayfiye anlayışına sadık kalarak yeşile ağırlık veren bir proje geliştirdik.

İstanbulun büyüdüğünü, 15 milyonluk bir kent bir birkaç merkezin asla yeterli olmadığını savunan Tanes, Bu mantıkla yorumlandığında Tuzlanın geleceği daha iyi anlaşılır. Yeni geliştirilen konut projelerine yakınlığı, yapılacak olan marina, Kurtköydeki Sabiha Gökçen Havalimanına yakınlık, AVMler, yeni yapılacak yollar, yatırımlar, gemi sanayisinin merkezi olması, tersaneler ve birçok unsur Tuzlanın değerini yükseltiyor dedi.

PROJE İSMİNİ ARSADAKİ ÇINARLARDAN ALDI

Projenin ismini arsanın bir bölümünde yer alan çınar ağırlıklı korudan aldığını belirten Tanes, projelerimizde Türkçe isimler kullanmaya özen gösteriyoruz. Girişte 60ı çınar olmak üzere 80 ağaç var. Tuzla Belediyesine terk ettiğimiz ve park yapılması planlanan arsaya da bu korunun devamı niteliğinde çınarlar dikmek istiyoruz. Projede ismini buradan aldı zaten diye konuştu.
Konutların kalan 170inin bir kısmının satılmama gibi bir durumu olduğunu hatırlatan Tanes, Aralık 2011de başladıkları konutları en geç Ağustos 2013te teslim etmek istediklerini hatırlatarak, Yüklenicimiz Mesa Mesken bu 18 aylık süreyi daha da kısaltmak istiyor. Bizde yüzde 65ini sattığımız bu projenin bir an sahiplerin ulaşmasın ve elde edilecek gelirle yeni yatırımlara yönelmeyi planlıyoruz diye konuştu.

TUZLAYA ÜÇ YATIRIM

Bu arsaya yakın konumda iki arsaları daha bulunduğun kaydeden Tanes, E-5e yakın konumdaki arsalarımızın birisine teknoloji merkezi yapacağız. Orayı 25 yılığına İş Bankasına kiralamak üzere anlaşma yaptık. Diğer projede ise otel, ofis ve ticaret merkezinin bulunduğu bir karma proje gerçekleştireceğiz. 80 milyon doları Çınarlı Bahçeye olmak üzere üç projeye 300 milyon dolar yatırım yapacağız dedi.

MESA MESKEN İLE İŞ BANKASININ HUKUK ESKİYE DAYANIYOR

İş Bankası ve bağlı kuruluşları ile birlikte proje geliştirmenin geçmişinin 1984e kadar uzandığını belirterek sözlerine başlayan Mesa Mesken Genel Müdür Ahmet Can Aynagözde, Bilindiği üzere biz 42 yıldan bu yana sektörde faaliyet gösteriyoruz. Kaliteli ve müşteri memnuniyetini önde tutan bir anlayışla hareket ettik bu zamana kadar. Gerek kendi müşterilerimize gerekse taahhüt işlerimizde bu kuraldan asla taviz vermedik. Çınarlı Bahçeyi de söz verdiğimiz 18 aylık süreden daha erken teslim edeceğimizi umuyorum. 2012 yılında bu projeye ek olarak Mesa Mesken Kartaldaki projesine başlamayı planlarken Tema Parka da yoğunlaşacak. Bu projeler elimizdeki işlemiz olacak diye konuştu.

Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com


Geri Dön