03 / 05 / 2024

Bayram bayram araç sahiplerini üzecek haber! Akaryakıt fiyatlarına büyük zam geliyor

Bayram bayram araç sahiplerini üzecek haber! Akaryakıt fiyatlarına büyük zam geliyor

Avrupa Birliği’nin yeni yaptırım paketinde Rus petrolü tartışılacak. Rus petrolüne bağımlı olan Avrupa Birliği’nin ithalatı engellemesi petrol fiyatlarının patlamasına sebep olabilir.



 Bayram bayram araç sahiplerini üzecek haber! Akaryakıt fiyatlarına büyük zam geliyor

RUS BANKACILIK DEVİ DE YAPTIRIM LİSTESİNE EKLENECEK

AB’nin ayrıca Rusya ve Belarus’tan daha fazla bankanın uluslararası ödeme sistemi SWIFT’den çıkarılması için baskı yapacağı öğrenildi. Rus bankacılık devi Sberbank’ın da yaptırım kapsamına alınması bekleniyor.

Yeni yaptırımlarla ilgili kararın önümüzdeki hafta AB büyükelçilerinin yapacağı toplantıda verilebileceği belirtildi. Ancak AB’nin altıncı yaptırım paketini oluşturacak önlemler henüz resmi olarak açıklanmadı. Toplantıdan önce üye ülkelerin tutumları nedeniyle yaptırımların içeriği de değişebilir.

ALMANYA PETROL YAPTIRIMINI DESTEKLEMİYOR

AB’nin bir ülkeye yaptırım uygulaması için 27 üye ülkenin karar alması gerekiyor. Macaristan’ın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler ise Rus petrolünü hedef alan önlemlere uzun süredir direniyor.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, perşembe günü devlet televizyonu ZDF’ye verdiği röportajda, Berlin’in petrol ambargosuna engel olmayacağını söyledi. Ancak Habeck, bu önlemin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e zarar vermenin en etkili yolu olduğuna ilişkin şüphelerini dile getirdi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Mayıs 2022 tarihinde saat 23.30'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 14,88 euro 15,64 altının gramı ise 891 TL değerinde. 

Avrupa’nın en büyük piyasa analizcisi dolar ve euroda gerçekleşecek hamleyi açıkladı! Okumadan hareket eden pişman olur

Memurlar yıllar sonra rahat bir nefes alacak! Yılan hikayesine dönen 3600 ek gösterge için net tarih belli oldu

Emekliler asıl bayramı bayramdan sonra yapacak! Hesaplara 3 bin lira yatacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön