29 / 04 / 2024

Bayram boyunca ulaşım yüzde 50 indirimli olacak!

Bayram boyunca ulaşım yüzde 50 indirimli olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmesi için bir dizi önlem aldı. Bu kapsamda bayram boyunca ulaşım yüzde elli indirimli olacak, sefer sayıları artırılacak, zabıta ve boğa timleri de nöbet tutacak



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş düzenlediği bayramlaşma töreninde İstanbulluların bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmesi amacıyla bir dizi önlem aldıklarını söyledi. Şehiriçi ulaşımın rahatlatılması belediyenin aldığı tedbirlerin başında geliyor. 4 gün sürecek Kurban Bayramı boyunca ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSPARK'a ait yol üstü otoparklar, Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci günü ücretsiz hizmet verecek. Arefe ve Bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirler alınacak.


İSKİ NÖBETTE, ALO BOĞA İŞ BAŞINDA


Bayram boyunca metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenlenecek. İSKİ; Tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak. Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü; Nöbetçi ekipler, kurban satış ve kesim yerlerinin dezenfeksiyonunu yapacak. Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikayetleri değerlendirmek üzere Veteriner Hekim ve Zabıtadan oluşan 6 ekip görevlendirecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan Boğa Timleri kuruldu. Normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak. Dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta ile koordineli çalışılacak.


Trafik kolluk hareketi


Kadir Topbaş, çevre konusunda da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, çevreyi kirletmenin inançla bağdaşmadığını, bunun medeni bir kente de yakışmadığını kaydetti. Bayram tatili nedeniyle yoğun trafik akışı yaşandığına işaret eden Topbaş 'Trafikle ilgili belediye olarak her türlü desteği yapmaya hazır olduğumuzu Valimize ifade ettim. Bu konuda yerel yönetimler olarak müdahale hakkımız var. Böyle bir yetki bize verilsin. İstanbul belediyesinin trafikle ilgili kolluk hareketi olursa İstanbul'da ciddi başarılı olacağımıza inanıyorum' dedi. konuştu.

Yenişafak


Geri Dön