28 / 04 / 2024

Bayram Otel davasının karar duruşması görüldü!

Bayram Otel davasının karar duruşması görüldü!

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde çöken ve 24 kişinin can verdiği Bayram Otel davasının karar duruşması dün görüldü. Dava sonucunda Tevfik Bayram'a hapis kararı çıktı..



Bayram Otel'in sahibi Tevfık Bayram'a taksirle öldürmeye teşebbüs suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde çöken ve 24 kişinin can verdiği Bayram Otel davasının karar duruşması dün görüldü. 


Davanın tek sanığı Bayram Otel sahibi Tevfık Bayram'ın taksirle öldürmeye teşebbüs suçundan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan hapis cezası kararı çıktı. Dava sonucunda 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığı tarafından 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Bayram'ın cezası mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurularak 11 yıl 3 ay 10 güne indirildi. ^Davayı bu tür olayların tekrarlanmasını engellemesi açısından caydırıcı nitelik taşıyacak emsal bir kararla sonuçlanmasını isteyen Bayram Otel'de yakınlarını yitiren aileler de izledi. Kararın açıklanmasının ardından görüşünü aldığımız, Bayram Otel'de yaşamını yitiren Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Cem Emir'in kardeşi Kemal Emir, mahkemenin caydırıcı bir karar verse de emsal teşkil etmesi açısından yeterli bulmadıklarını belirterek, kararı temyiz edeceklerini kaydetti. 


SIRADA DİĞER SORUMLULAR VAR 


Tüm sorumluların yargılanmasını istediklerini vurgulayan Kemal Emir, bundan sonra haklarında suç duyurusunda bulundukları kişiler hakkında daha fazla koşturacaklarını dile getirdi. 

Kemal Emir, Bayram Otel'e güvenli diyen dönemin Van Valisi Münir Karoğlu, hasar tespit çalışması yapmayan AF AD yetkilileri, AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Bayram Otel'i görmeden güvenli raporu veren, üstelik İnşaat değil Makine Mühendisi olan iki kişinin cezalandırılmasını istediklerini ifade etti. Dava sonrasında Bayram Otel'de yakınlarını yitiren aileler avukatlarıyla birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı. 


Birgün



Geri Dön