13 / 05 / 2024

Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Nisanın ilk haftasında Türkiye genelinde başlayan yağmurlu ve soğuk havalar Ramazan boyunca devam etti. Bayramda havanın nasıl olacağı merak konusu oldu. Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel tahminlerini yayınladı. İşte 2023 yılı Ramazan Bayramı için hava tahminleri…



Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Bölge bölge hava durumu

Bayramın ilk gününde Marmara bölgesinde yağış etkili olacak. 21- 22 Nisan itibarıyla havanın biraz daha iyileşmesi bekleniyor. Bayramın son günlerinde ise özellikle de İstanbul ve çevresinde hafif yağmurlu bir hava bekleniyor. Çanakkale ve Edirne çevresinde hava sıcaklığı 16-17° olacakken, İstanbul ve Bursa çevresinde hava sıcaklığı 12-13° sıcaklığında olacak.

Ege bölgesinde Türkiye’nin genelinde olduğu gibi yağmur bekleniyor. İzmir ve Aydın arasında daha kuvvetli bir yağmur olacakken Muğla ve çevresinde daha kısa yağmur geçişleri görülecek. 21-22 Nisan tarihlerinde Ege’nin kıyı kesimleri güneşli olacak. Ege bölgesinde ortalama sıcaklık 14-17 derece aralığında seyredecek.

Akdeniz bölgesinde bayram boyunca hava sıcaklığı serin olacak. 20 Nisan’dan itibaren hafif yağmur geçişleri görülebilecek. 21 Nisan tarihinden itibaren  Adana  ve Osmaniye dahil olmak üzere çevre bölgelerde yağışlı hava şartları bekleniyor.

Karadeniz bölgesi ise bayram tatilinin en soğuk geçen bölgelerinden biri olacak. Özellikle de iç kesimlerde karla karışık yağmurlu hava bekleniyor. Samsun ve Sinop’ta 10-11°, Trabzon ve Rize’de 10-13° arasında hava sıcaklığı görecek.

İç Anadolu bölgesinin genelinde ise yağmurlar görülecek.  Ankara  bölgesi gündüz 8-9° aralığında olurken yüksek bölgelerde bu sıcaklık 4-5°’ye kadar düşecek. Anadolu’da aralıklı yağmurlar görülecek. Yüksek kesimlerde ise daha sık karla karışık yağmurlar bekleniyor. Şu anlık kuvvetli bir don olayı görünmeyeceği bildirildi. Türkiye genelinde hava 0°’nin altına düşmeyecek.

Meteoroloji 5 kent için şiddetli fırtına alarmı! O saatlerde dışarı çıkan yandı!

Meteoroloji uzmanından son dakika hava durumu açıklaması!

Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur var mı? İşte İstanbul'da 1 haftalık hava durumu! 22-25 Mart 2023 hava durumu!


Geri Dön