28 / 04 / 2024

Bayramda yoğun talep uçak bilet fiyatlarını artırdı!

Bayramda yoğun talep uçak bilet fiyatlarını artırdı!

Bayramda yoğun talep uçak biletlerinde ve otellerde fiyatların katlanmasına neden oldu. Havayolu şirketlerinde bilet fiyatları 400 lirayı aşarken, oteller normalin iki katı fiyat tarifesine geçti...



Bayramda yoğun talep uçak biletlerinde ve otellerde fiyatların katlanmasına neden oldu. Havayolu şirketlerinde bilet fiyatları 400 lirayı asarken, oteller normalin iki katı fiyat tarifesine geçti.



BAYRAM nedeniyle hem uçuşlarda hem de tatil köylerinde yoğunluk yaşanıyor. 5 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, Ramazan nedeniyle erteledikleri tatil planlarını hayata geçiriyor. Böyle olunca da ne uçaklarda ne de otellerde yer bulmak kolay hale geliyor. Talebin yüksek olmasını fırsata çeviren havayolu şirketleri ise fiyatlarını uçurdu. Bodrum, Antalya ve  İzmir  uçuşları için fiyatlar normal zamana göre yüzde 50 artmış durumda. Özellikle Arefe Günü uçuş bulmak şansa kalıyor. Havayolu şirketleri de bu talebi karşılamak için ek sefer koyuyor. Bayram haftası öncesinde 150 TL olan İstanbul-Antalya uçak bileti fiyatı, bayram haftasında 230 TL'yi buluyor. Arefe Günü ise bazı şirketlerde fiyatlar 400 TL'nin üzerine çıkıyor. 

Otellerde doluluk yüzde 99 Ramazan nedeniyle yerli müşteriyi çekmek adına yüzde 50'ye varan indirim yapan oteller de bayramda acısını çıkartıyor. Türkiye genelindeki birçok otel fiyatlarını ikiye katladı. Fiyat artmasına rağmen talep oldukça yüksek. 

Birçok otel tam kapasite çalışıyor. MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi, Antalya başta olmak üzere Bodrum, Çeşme gibi popüler bölgelerde dolulukların yüzde 99'a ulaştığını söyledi. 


YURTDIŞI TURLARA İLGİ VAR TERZİ, söyle devam etti: "Eskiden yerli turist yaz aylarında kıyı bölgelerinde, tek tatil yapmayı tercih ederdi. Ramazan Bayramfmn yaz aylarına denk gelmesi tüketici alışkanlıklarında değişiklik yarattı. Yıllık iznini bayram tatili ile birleştiren birçok kisi için yaz ayında ikinci bir tatil fırsatı oluştu. Yurt dışı tatil olanaklarının daha ulaşılabilir olması nedeniyle de yerli turistin büyük bölümü yaz tatilinin birini yurt dışında kullanmaya başladı" dedi. 


Star 


Geri Dön