Bayramda yol inşaatlarına ara verilecek!
Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, bayram boyunca 13 ana güzergahtaki yol yapım, ve onarım çalışmalarına ara verileceğini bildirdi
Turhan, şehirler arası yolların araç trafiği yükünün Ramazan Bayramı tatilinin yanı sıra okulların açılması nedeniyle de artacağına dikkati çekti. Vatandaşların rahat ve güvenli yolculuk yapmalarını sağlamak ve trafik kazalarına sebebiyet vermemek için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Turhan, "Trafiğin yüzde 90'lara varan oranda artacağı tatil süresince bakım-onarım ve diğer hizmetleri karşılamak üzere bölge ve şube merkezlerimizde 432 personel görevlendirilmiştir" dedi. Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altındaki güzergahlardaki yapım, bakım ve onarım çalışmalarının bayram süresince asgari seviyede tutulduğunu anlatan Turhan, trafik işaretlerinin kontrol edildiğini ve yol kenarındaki reflektif malzeme ile kenar dikme eksikliklerinin tamamlandığını söyledi.
Trafiği yoğun olan tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için ek önlemler alındığını dile getiren Turhan, yapım, bakım, onarım gibi nedenlerle şerit sayısında eksilme bulunan otoyolların gözden geçirilerek şeritlerin tamamının trafiğe açıldığını da vurguladı. Turhan, "Trafik aksamalarını önlemek amacıyla Bozüyük-Mekece, Ankara-Samsun, Ankara-İzmir, Bursa-İzmir, Urfa-Habur, Gerede-Merzifon-Refahiye, Delice-Yozgat-Sivas, Ankara-Ereğli, Afyon-Konya-Ereğli, Afyon-Antalya, Kınalı-Tekirdağ-İpsala, Kayseri-Malatya ve Diyarbakır-Silvan güzergahlarındaki çalışmalara Ramazan Bayramı süresince ara verildi" diye konuştu.
UYARILAR
Turhan, bayramda seyahat edecek vatandaşlara şu uyarılarda bulundu: "Özellikle, bölünmüş yol yapım çalışmalarının devam ettiği ana güzergahları daha önce kullanmamış veya çalışmalar kapsamında yolda yapılan yeni düzenlemelerden haberdar olmayan sürücüler, bu kesimlerde yapılan yeni düzenlemeleri ve çalışma mahallindeki arızi durumları göz önünde bulundurarak seyahat etmeli. Sürücülerimiz, gerek asfalt sathi kaplama yapımı ve gerekse yol yapım, bakım ve onarımının yapıldığı yol kesimlerindeki uyarı levha ve işaret ile işaretçilere uymalı, yeni yapılmış asfalt sathi kaplama üzerinde belirtilen hız limitini aşmamalı. Tatile gidiş ve dönüş günlerinde aynı gün ve saatte yola çıkılması belli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağından, sürücüler seyahatlerini gün içinde uygun saatlere yayarak aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmalı.
Uzun süreli ve mesafeli yolculuklarda, şehir içinden hareket edilmesi halinde iş trafiğinin olmadığı sabah ve akşam trafiğine yakalanmadan yola çıkılmalı. Herhangi bir nedenle trafiğin durması halinde bulunulan şeritte kalınmalı, özellikle emniyet şeridi ve karşı yöne ait şerit ihlal edilmemeli. Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımı yaptırılmalı ve yeterli yakıt alınmalı. Araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu taşınmamalı. Aşırı yağış alan bölgelerde ani heyelan ve çökme durumuna karşı dikkatli olunmalı. Hava, yol, araç ve psikolojik durum dikkate alınmalı, yorgun ve uykusuz yola çıkılmamalı, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınılmalı, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takılmalı." Turhan, sürücülerden, yolculuktan önce yol durumu hakkında "Yol Danışma Birimi"nin "0 312 4158800" ve "0 312 4254712" numaralı telefonlarından ve "www.kgm.gov.tr" internet adresinden veya ücretsiz "Alo 159" hattından bilgi edinmelerini, alternatif güzergahları kullanmayı tercih etmelerini istedi.
AA