Ekonomi

Bayramdan önce yatacak maaşlar listesi açıklandı! Emekli,memur, aile destek, evde bakım, 65 yaş aylığı ne zaman yatıyor?

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber, milyonlarca memur, SSK ve Bağ-kur emeklisi, maaşlarının ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Buna göre, bayram öncesi alınacak olan maaşlar, vatandaşların bayram hazırlıklarını tamamlamaları konusunda yardımcı olacaktır.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber, milyonlarca memur ve emekli, Haziran ayı maaşlarının ödeme tarihlerini beklemektedir. Bayram öncesine denk gelen ödemelerde vatandaşların bayram hazırlıklarını rahatça yapabilmesi adına önemli. Fakat, maaşların bayramdan önce yatırılıp yatırılmayacağı ise belirsizliğini de korumaktadır.

MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Haziran ayı memur maaşlarının ne zaman yatırılacağı, bayram öncesi maaşlarını almak ve hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar merak ediyor. Memur maaşları, normal şartlarda her ayın 15'inde hesaplara yatırılmaktadır. Öte yandan ise, ayın 15'inin cumartesi gününe denk gelmesi ve bayram arefesi olması nedeni ile memur maaşlarının 10-14 haziran haftasında yatırılması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?

Emekli maaşları her ayın 17'si ile 26'sı arasında hesaba yatırılıyor. Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran'a yani emekli maaşı ödeme günlerine denk gelmesi ve bayram sonra maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörülmesi sebebi ile emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağı düşünülmektedir. Böyle olunca da Haziran ayı emekli maaşlarının 10-14 Haziran haftasında yatırılması bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ SENE MAAŞLAR ERKEN YATIRILDI

Ramazan Bayramı geçtiğimiz sene 21-23 Nisan tarihlerinde idrak edilmişti. SSK emeklilerine geçtiğimiz sene ödemeler 14-16 Nisan tarihinde, Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ödemeleri 17-18 Nisan'da gerçekleşmişti.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYELERİ 2024 NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 3 bin lira olarak hesaplara yatırılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ayrıca ikramiyelerden yararlanmak için başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Bayram ikramiyesi ödeme günleri, tahsis numarasına göre farklı tarihlerde hesaplara yatırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı henüz ödeme programını duyurmadı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda ikramiyeler 1 hafta önceden yatırılmaya başlanmıştı. Bu sene bayramın 1. günü 16 Haziran'a denk gelecek. Ödemelerin 10 Haziran'da yapılması bekleniyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

Emeklilere son 5 gün uyarısı! Bunu yapmayanlar Kurban Bayramı ikramiyesi alamayacak!

Emekli maaşları erken yatacak mı? Tarih verildi:  Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 

Kurban Bayramı ikramiyesini bekleyenler dikkat! Kimlere ikramiye verilecek? Dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

Emekliler dikkat! Emeklilerin gözü bayram ikramiyesinde...