17 / 06 / 2024

Emeklilere son 5 gün uyarısı! Bunu yapmayanlar Kurban Bayramı ikramiyesi alamayacak!

Emeklilere son 5 gün uyarısı! Bunu yapmayanlar Kurban Bayramı ikramiyesi alamayacak!

SGK'ya 31 Mayıs 2024 tarihine kadar emeklilik başvurusu yapanlar, Kurban Bayramı öncesinde ikramiye alma hakkına sahip olacak.  Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiyelerin Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılması bekleniyor. 



Üç bin Türk Lirası'na yükseltilen ve 16 milyon kişinin beklediği emekli bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı. Bu sene Kurban Bayramı 15-19 Haziran 2024 arasındaki tarihlerde idrak edilecek. Bu durumda emekliler için ikramiye ödemelerinin de en geç 10-14 Haziran haftasında yapılması planlanıyor. 

Kurban Bayramı ikramiyeleri 1 Haziran ve öncesinde maaş hak etmiş olanlara verilecek. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu'na 31 Mayıs 2024 tarihine kadar emeklilik başvurusu yapmış olanlar Kurban Bayramı öncesinde ikramiye alma hakkına sahip olacak. Emekli ikramiyelerini hak etmek için yeni emekli olacakların maaşının ödenip ödenmediğine değil, hesaplamanın başladığı tarihlere bakılıyor.


VEDAT IŞIKHAN'DAN İKRAMİYE AÇIKLAMASI


2024 Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, pek çok emekli tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklama sonrasında, bayram ikramiyelerinin bayramdan önce yatıp yatmayacağı da belli oldu.

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan emekli bayram ikramiyesi ödemeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri için takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini belirtti ve 'Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak.' ifadelerini kullandı.

Buna göre; Emekliye Kurban Bayramı ikramiyeleri bayramdan önce hesaplara yatırılacağı belirtildi.

Bu yıl Kurban Bayramı'nın ilk günü bu yıl 16 Haziran tarihine denk geliyor. 
3-14 Haziran 2024 tarihlerinde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyelerin yatırılması planlanıyor. 


2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Geçtiğimiz aylarda TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri gerçekleştirilen 8. Yargı Paketi sonrasında emekli bayram ikramiyelerinde de artış yapılmıştı.

Paylaşılan detaylara göre; bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Kurban Bayramı'nda geçtiğimiz yıl 2 bin Türk Lirası şeklinde olarak ödenen bayram ikramiyesi tutarı, 3 bin Türk Lirası'na çıkartılmıştı. 

 

Bankalar faiz oranlarını güncelledi! Mevduat faizleri yükseliyor, 500 bin TL'nin güncel getirisi ne kadar? 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 1 Kısım'ın ve Kayabaşı 7. Etap'ın kesin kabulü yapıldı! 

TOKİ İstanbul arsa belirleme kura takvimi belli oldu mu? TOKİ'den açıklama geldi!


Geri Dön