27 / 04 / 2024

Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Eski Bayrampaşa Cezzaevinin bulunduğu bölgede başlatılan kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Anahtar teslimine hazır olan daireleri gezen hak sahipleri, bugün teslim tutanaklarını imzaladı... 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), eski Bayrampaşa Cezzaevinin bulunduğu bölgeye yeni yaşam alanı inşa etti. İsmetpaşa Mahallesi yapılan kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. 2 bin 270 konut, anahtar teslime hazır duruma getirildi. Konut sahibi aileler, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman,  Kiptaş  yetkilileri ve İmar AŞ Genel Müdürü Onur Soytürk ile yeni evlerini dolaştı.

İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; eski Sağmalcılar Cezaevinin yer aldığı bölge, kentsel dönüşüm projesi çalışmaları kapsamında yenilendi. İBB iştiraki Kiptaş tarafından inşa edilen proje, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından yürütüldü. Proje kapsamında tamamlanan 2 bin 270 konutun yanı sıra 200 ticari birim de yer alıyor. Anahtar teslimine hazır olan daireleri gezen hak sahipleri, bugün itibari ile teslim tutanaklarını imzaladı.

 Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

YAŞAM ALANI

80 bin metrekarelik alanda 2 bin 270 konut, 200 ticari birim yer alan proje anaokulu, gündüz bakımevi, marketler, sosyal tesisler, sağlık hizmetleri, camii gibi alanlara da sahip. Daire sahipleri ile birlikte konutları dolaşan İmar Aş Genel Müdür’ü Onur Soytürk, proje alanı içerisin yer verilen her daire için otopark, sosyal olanaklar, çocuk parkı ve peyzaj alanlarıyla nitelikli bir yaşan alanı oluşturduklarını belirtti. Soytürk, “Şu anda hak sahibi ailelerimizi yeni dairelerini kontrol amaçlı gezdiriyoruz. Onların açıkçası mutluluğuna şahit oluyoruz. İçeri girdikleri andan itibaren mutlulukları gözlerinden okunuyor. Küçük çocuklar kendi odalarını geziyorlar. Oyun alanında oynama başladılar. Bu projeyi bitirmiş olmak, bitiren ekibin bir parçası olmak bizler için de gurur verici” diye konuştu.

DEPREME DAYANIKLI EVLER

Daire teslimlerinin başlaması ile birlikte eski cezaevinin bulunduğu bölgede yeni bir hayat başladığına dikkat çeken Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, konutların sağlıklı ve depreme dayanıklı alanlar olduğunu vurguladı. İstanbul’un kırılgan konut stokunun bir an önce yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Kahraman, şunları söyledi:

“Bugün özellikle bu alanda olmanın önemi şu; İstanbul’da yeni yönetimle birlikte ilk kez bir proje alanını teslim ediyoruz. Tabii ki bunun da haklı gururunu yaşıyoruz. Bugünden sonra umarız ki Bayrampaşa örneğinde olduğu gibi tüm İstanbul için benzer projelere imza atalım ve tüm İstanbul’da bunları gerçekleştirelim.”

 SAĞLIKLI, HUZURLU BİR YAŞAM

Bölgede alışveriş merkezleri, sağlık tesisleri, anaokulu gibi yapıların yanı sıra Hamidiye, Halk Ekmek, Ağaç AŞ, İstanbul Kitapçısı gibi İBB iştirakleri ve birimlerinin de dükkanlarına yer verilecek. Projenin yalnızca konut teslimi değil İstanbullular için yeni bir yaşam alanı olduğuna dikkat çeken Kahraman “2 bin 270 konut, aile demek ve bu da yaklaşık 10 bin kişilik yaşam alanı demek. 10 bin insan İstanbul’da artık daha sağlıklı daha huzurlu bir yaşama kavuşacak” diye konuştu.

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2.270 konut oturuma açılmıyor!


Geri Dön