27 / 04 / 2024

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin oğlu kiracısının evini baltayla bastı. Evin kapısını balta ile kıran ev sahibinin oğlu mahkeme kararıyla tutuklandı.



Bayrampaşa'da bir ev sahibi kiracısının daire kapısını balta ile kırdı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Bayrampaşa'da bir şahıs kiraya verdiği evinin kapısını balta ile kırdı. Yaşanan olayın görüntülerini sosyal medyada gören İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin çalışma başlattı.

Polis ekipleri, dairenin kapısını baltayla kırdığı tespit edilen N.A ile oğlu İ.A'yı gözaltına aldı. Ev sahipleri emniyette ifadeleri alındıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Ev sahiplerinden N.A ise serbest bırakılırken İ.A,ise savcılık sorgusundan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bayrampaşa da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

- "Evin içine gireceğini düşünmüyorduk"

Yaşanan olaya ilişkin konuşan Suriyeli kiracı Selma Şaham,  5 yıldır Türkiye'de yaşadıklarını ve 2 yıldır da bu evde yaşadıklarını ifade etti.

Yeni kira kontratında anlaşamadıklarını aktaran Şaham, "Ancak bizi çok rahatsız ettiği için artık bu evde oturmanın mümkün olmadığını söyledik. Ev sahibi bizden 4 bin lira yeni kira bedeli istedi. Biz de 'En fazla 1700 lira verebiliriz.' dedik. Kabul etmediğimiz için bir sonraki gün baltayla eve saldırdı. Evin içine gireceğini düşünmüyorduk. Allah'tan korkusu olan insan böyle yapamaz." diye konuştu.

Bayrampaşa da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

Şaham son olarak şunları söyledi: "Elimizden bir şey gelmiyor. Bulduğumuz evler var ancak özellikle Suriyelilere kiraya vermiyorlar. Ben İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'da ebelik bölümünde okuyorum. Kardeşlerim de okuyor. Evde sadece eniştem çalışıyor. Küçük yeğenlerim var."

Ev sahibi kiraya ek artış isteyebilir mi?


Geri Dön